ERASMUS PROJEKT

MOGUĆA MISIJA Učenici i učitelji OŠ Prelog dokazali da je moguće pozitivno utjecati na okoliš i na svijest lokalne zajednice

Učenici su u sklopu projekta izradili strip te organizirali izložbu pod nazivom 'Mission Bee Possible'.

Artistic Approach to Business Education, Entrepreneurship and Culture (A BEE C) europski je projekt financiran iz Erasmus + programa, kojeg već drugu godinu provodi Osnovna škola Prelog.

Projekt za cilj ima razvijanje učeničkih poduzetničkih vještina i ekološke osviještenosti kroz umjetnost, a partnerske ekipe u projektu dolaze iz Bugarske, Portugala, Rumunjske i Poljske.

Osnovna škola Prelog bila je domaćin organizacijskog i edukacijskog transnacionalnog sastanka s kojim je projekt započeo 2017. godine. Za vrijeme trajanja projekta, učenici i učitelji posjetili su Rumunjsku i Portugal te su izradili nekoliko završnih produkata projekta.

Osim kazališne predstave koju su uprizorili povodom Dana škole 2018. godine, učenici su radili na izradi stripa temeljenog na dramskom tekstu koji je nastao kolaborativnim pisanjem svih navedenih partnera.

Strip uradak je također dobio i svoju animiranu verziju koju su također izradili sami učenici. Kako bi široj javnosti ali i svojim suučenicima prikazali do sada stvorene produkte, učenici iz projektnog tima OŠ Prelog postavili su izložbu projektnih stripova u holu škole.

Izložba je imenovana po nazivu izloženog zajedničkog stripa ‘Mission Bee Possible’. Osim svoje umjetničke vrijednosti, priča iz stripa nosi i snažnu ekološku poruku koja se uklapa u postulate Eko škole, titule koji OŠ Prelog nosi već 15 godina te ima dijamantni status. 

Svojim ukupnim djelovanjem na projektu, učenici i učitelji OŠ Prelog dokazali su da je moguće pozitivno utjecati na okoliš, te na svijest učenika i lokalne zajednice o važnosti ekološkog razmišljanja, činjenja i življenja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije