RAZMJENA UČENIKA

Mladi poduzetnici iz I. osnovne škole Čakovec na razmjeni u Portugalu

U Portugalu su bile učenice Kjara Matjašec, Sara Barić, Katja Blažeka, Frida Kraljić i Lucija Dukić, u pratnji ravnatelja Siniše Stričaka i učiteljice Ivane Ružić

Od 22. do 29. rujna 2018. godine predstavnici I. osnovne škole Čakovec: učenice Kjara Matjašec, Sara Barić, Katja Blažeka, Frida Kraljić i Lucija Dukić, u pratnji ravnatelja Siniše Stričaka i učiteljice Ivane Ružić, sudjelovali su na drugoj kratkoročnoj razmjeni učenika u partnerskoj školi Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil u portugalskom gradu Baiao.

Ova razmjena učenika je dio projekta Young Entrepreneurs in Action, financiranog sredstvima Europske komisije iz programa Erasmus+, a kojemu je glavni nositelj i koordinator I. osnovna škola Čakovec. Učenici i učitelji iz šest partnerskih škola su upoznali školu, načine rada i učenja, portugalski obrazovni sustav. Također, upoznali su tradicionalne obrte i zanate, načine i specifičnosti uzgoja vinove loze te proizvodnje specifičnih vinskih sorti.

Sudjelovali su na berbi grožđa i izrađivali tradicionalne štapove. Sudionici mobilnosti posjetili su grad Porto, upoznali geografski i povijesni značaj regije, kulturu i tradiciju. Posebno je oduševio multimedijalni interaktivni muzej geografskih otkrića posvećen portugalskim istraživačima i moreplovcima.

U međunarodnim grupama sudionici su učili o poduzetništvu i razvijali vlastite ideje do završnog prozivoda: proizvodnja sapuna, oslikavanje dekorativne keramike, učenje i rad u oblaku, primjena QR kodova u obrazovanju, stvaranje digitalnih sadržaja, potraga za blagom.

Također, predstavnici svake škole su svima okupljenima na YEA sajmu predstavili proizvode i usluge koje su osmislili i izradili u svojoj školi. Ovakva putovanja sudionicima omogućuju stjecanje novih znanja, razvoj životnih vještina i stavova, učvršćivanja međunarodne suradnje i stjecanje prijateljstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije