DAN U ZNAKU EUROPE

FOTO Učenici čakovečkih srednjih škola provođenjem edukativnih aktivnosti obilježili Europski dan jezika

Obilježavanjem Europskog dana jezika čakovečka je mladež ponovno izazvala interes i privukla velik broj građana te na nekoliko sati naš grad oplemenila europskom kulturom

U srijedu, 26. rujna i ove su godine čakovečke srednje škole obilježile Europski dan jezika u samom centru grada, gdje su im se pridružile i osnovne škole s područja grada Čakovca.

Naime, Europski dan jezika obilježava se u organizaciji Europske komisije svake godine 26. rujna. Organiziran je s ciljem promicanja kulturne i jezične raznolikosti te podizanja svijesti o velikom broju europskih jezika. Učenici Srednje škole Čakovec i njihovi mentori educirali su ljude, slučajne prolaznike, o važnosti poznavanja stranih jezika, što im omogućava lakši pronalazak posla kao i povezanost na globalnoj razini. 

– Ovaj događaj organiziramo već devetu godinu za redom, a treću godinu u izvanškolskom okruženju, znači za javnost. Učenici su uz pomoć mentora pripremili brojne jezične radionice koje uključuju kvizove, jezične rebuse, zagonetke, jezični bingo, igru Fortune Cookies, degustaciju francuskih i španjolskih jela te provode promociju školskog magazina ‘KCOJ’ na pet stranih jezika u kojem se nalazi debitantska priča naše maturantice Eme Martinjak – rekla je profesorica engleskog jezika Srednje škole Čakovec Aristea Juras.

Na pripremi za obilježavanje Europskih dana jezika, marljivo su radili i učenici Ekonomske i trgovačke škole koji su također osmislili bogat program. Učenici su provodili ankete, pjevali na različitim jezicima te organizirali niz zabavnih igara.

– Za pripremu svih sadržaja trebalo nam je punih tri tjedna. Naši su učenici izradili nekoliko ‘emoji’ ikona, koje smo poklanjali sudionicima igara, a svaka sadrži poruku na stranom jeziku u znaku svih koji se poučavaju u našoj školi. Tako imamo citat na engleskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom jeziku. Na temelju razgovora s prolaznicima, do sada smo zaključili kako mi u Međimurju imamo stariju populaciju koja se svakodnevno koristi njemačkim jezikom – rekla je profesorica njemačkog jezika u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec Andreja Antolić Petak.

Obilježavanjem Europskog dana jezika čakovečka je mladež ponovno izazvala interes i privukla velik broj građana te na nekoliko sati naš grad oplemenila europskom kulturom. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije