POLICIJSKA uprava međimurska podržala projekt ‘Pokreni me, promjeni me’

Srednja škola Čakovec za učenike svoje škole provodi aktivnosti iz preventivnog projekta škole “Pokreni me, promjeni me”.

Ovim projektomželi se pomoći učenicima da spoznaju rizike kojima su izloženi u svakodnevnom životu, a kako bi se pozitivni utjecaj proširio na štoveći broj učenika raditi će se po načelu “mladi za mlade”, piše Medjimurska.policija.hr.

Povezivanjem nižih i viših razreda škole obuhvaćeni su mladi u najrizičnijim godinama koji će kroz predavanja, radionice i druženja biti usmjereni prema prihvaćanju zdravijih životnih stavova.

Prvi dio projekta educira učenike o opasnostima koje donosi prekomjerna konzumacija alkoholnih pića, a u stručna predavanja uključeni su vanjski predavači, liječnici školske medicine, predstavnici policije i voditelji školskih preventivnih programa, kako bi se problem ovisnosti i zlouporabe alkohola pokrio sa svih aspekata.

U prvi dio projekta s predavanjima o prevenciji zlouporabe alkohola uključila se i Policijska uprava međimurska.

Naime, policijska službenica za nadzor i planiranje-za prevenciju, Marina Matulic-Horvat, u srijedu, 21. i četvrtak, 22. veljače za učenike prvih razreda škole održala je predavanje na temu “A što kaže policija?”.

Predavanjima je nazočio četrdeset učenika koji su uz općenito poznavanje činjenica vezano na ovisnost o alkoholu, dobili informacije što o zlouporabi alkohola kažu zakonske odredbe te kakve su moguće posljedice.

Osim zakonskih odredbi učenicima je skrenuta pozornost da osobe pod utjecajem alkohola lakše postaju žrtve, ali i počinitelji kažnjivih ponašanja.

“Česta kažnjiva ponašanja koja se bilježe kod osoba pod utjecajem alkohola svakako su prekršaji, ali i kaznena djela pri čemu se najčešće radi o nasilju, uništavanju imovine, imovinskim deliktima, ali i prometnim nezgodama.

Obzirom da su svi sudionici predavanja navršili 14 godina, objašnjena im je prekršajna i kaznena odgovornost te da pažljivo razmisle kad donose odluke, posebice kad se to odnosi na rizična ponašanja” – naglasila je policijska službenica, Marina Matulic-Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije