MIS I MIK Njihovi članovi se jedini plasirali na državnu razinu natjecanja

Članovi udruga ‘Mladi informatičari Strahoninca’ (MIS) i ‘Međimurski informatički klub’ Čakovec (MIK) Dominik Vugrinec učenik 5. razreda III. OŠ Čakovec, Samuel Sobočan učenik 6. razreda III. OŠ Čakovec, Martin Josip Kocijan učenik 2. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i Jurica Horvat učenik 4. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, plasirali su se na državnu razinu natjecanja iz informatike u kategoriji ‘primjene algoritama’.

Oni su jedini Međimurci koji će ‘braniti boje’ naše županije na državnom natjecanju koje će se održati u Primoštenu od 13. do 16. ožujka2018. godine.

Prag za prolaz sa školske razine na županijsku razinu natjecanje osnovnih škola u kategorijama ‘Primjena algoritama’ i ‘Logo’ bio je u Međimurskoj županija određen na što smo upozorili previsoko, što potkrepljuje plasman Dominika Vugrinca na državnu razinu natjecanja, dok učenik Maksimilijan Hižman koji je na školskom natjecanju osvojio 119 bodova, na žalost nije dobio priliku da se natječe na županijskoj razini i također pokuša napraviti možda isto.

Dominik Vugrinec je nakon školske razine natjecanja sa ‘svega’ 120 bodova, kao zadnje plasirani, jedva ostvario pravo plasmana na županijskoj razini.

S prvim mjestom u županiji, odnosno sedmim u državi, ostvario je nevjerojatan uspjeh plasmana na državnu razinu natjecanja.

Nadamo se da će već naredne godine prag za plasman sa školskog natjecanja na županijsko biti ipak znatno tolerantniji, kao što je to slučaj u drugim županijama, a samim time broj učenika koji imaju priliku da se plasiraju i na državno natjecanje znatno veći.

Izvrsni rezultat postigla je i natjecateljica Ema Kolmanić (6. razreda OŠ) s osvojenim 1. mjestom 6. razreda osnovne škole kategorije ‘primjena algoritama’ u susjednoj Varaždinskoj županiji.

Gledajući ukupan plasman na državnoj razini i ostali njihovi natjecatelji postigli su izniman rezultat. Tim više jer su za plasman na državnu završnicu zadani vrlo visoki i rekli bismo prestrogi bodovni pragovi.

Potpora projektu ‘Škola mladih programera’ od strane ‘Ministarstva znanosti i obrazovanja’ (MZO), kojem su partneri Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec, još jednom je opravdana.

Treba spomenuti da su nastavnici spomenutih škola članovi, ujedno i predavači njihovih udruga te odgovorni mentori učenicima, s kojima zajedničkom suradnjom razvijaju izvrsnost u djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije