Mladi informatičari iz Međimurja odlični na natjecanju HONI

Protekli tjedan su udruge ‘Mladi informatičari Strahoninca’ i ‘Međimurski informatički klub Čakovec’ zajedničkim ‘snagama’ održali tečajeve koji su bili otvoreni za sve zainteresirane, a u sklopu tjedna programiranja koji se provodi po cijeloj Europi (http://codeweek.eu/).

– Kako je učenje programiranja, kroz rješavanje logičko matematičkih problemskih zadataka iznimno važno za razvoj sposobnosti koje su iznimno tražene, našim tečajevima želimo djeci pružiti priliku da postanu budući IT stručnjaci- poručuju organizatori.

U utorak su najmlađi programirali u Scratch-u, malo napredniji u srijedu u SmallBasic-u, da bi najbolji osnovnoškolci rješavali algoritme četvrtkom u C++. Petak je bio dan namijenjen srednjoškolcima uz prikaz složenih algoritama i njihove primjene u programiranju.

Tjedan programiranja su završili natjecanjem HONI (Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici) te su članovi njihovih udruga nakon 1. kola postigli sljedeće rezultate:

Svi natjecatelji programirali su u jeziku C++ koristeći programski alat CodeBlocks. Ostali prisutni zadatke su rješavali u SmallBasic-u, jeziku koji nije podržan u natjecanju. No, time su stjecali vrijedna iskustva u rješavanju zadataka.

Udruge ‘Mladi Informatičari Strahoninca’ i ‘Međimurski Informatički Klub’ Čakovec u sklopu projekta ‘Želim biti programer!’ organiziraju otvoreno predavanje doc. dr. sc. Ante Đereka na temu ‘Algoritmi i računalno programiranje’. Više o tome saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije