GOSPODARSKA ŠKOLA Četiri priče o uspjehu frizera

U čakovečkoj Gospodarskoj školi 27. studenoga 2017., na inicijativu nastavnice frizerstva Nives Kocijan, održan je prvi okrugli stol frizera na temu Četiri priče o uspjehu.

Četvero uspješnih mladih frizera s iznimnom frizerskom karijerom predstavilo se učenicima zanimanja frizer govoreći im o tijeku svoga profesionalnog puta. Do sada su učenici prolazili različite oblike usavršavanja, od frizerskih revija i natjecanja do seminara, a s ovakvim oblikom edukacije susreli su se prvi put.

Na okrugli stol pozvani su bivši učenici frizeri Gospodarske škole u Čakovcu i Srednje strukovne škole Varaždin, i to Ivana Oletić, Darko Purić, Mario Vidaček i Josip Križnjak. Najvažniji dio okruglog stola bila je interakcija učenika i frizera. Gosti su rado odgovarali na konkretna učenička pitanja.

A učenike je zanimalo zašto su odabrali baš frizersko zanimanje, kada su otvorili svoj salon, što misle o današnjem školovanju frizera, imaju li neugodna iskustva u salonu, što ih najviše motivira za rad, postoji li ljubomora među frizerima, kako je biti poznati frizer, zašto je važna edukacija, s kojim preparatima rade, koliko se dugo pripremaju za natjecanja, kakve su im cijene u salonu, može li se od frizerstva dobro živjeti, kakvi su klijenti poznati pjevači i glumci, što očekuju od svojih učenika, odakle crpe ideje za frizerske kreacije, tko je najponosniji na njihove uspjehe, kakvi su bili učenici, što bi mijenjali u školovanju frizera i sl.

Nisu ih zaboravili pitati o njihovim hobijima, odmoru, putovanjima, stilu odijevanja i značenju njihovih tetovaža. Frizeri su imali prilike iznijeti svoja razmišljanja o obrazovanju, pitati učenike o njihovim ciljevima, razgovarati s njima o praktičnoj nastavi, ali i savjetovati ih o motivaciji, mogućnostima napredovanja, zapošljavanju i otvaranju obrta.

Nastavnica Nives Kocijan zadovoljna je održanim okruglom stolom te je s tim u svezi istaknula:

‘Ovakav tip edukacije učenika planirala sam dulje vrijeme i zadovoljna sam što je ideja napokon realizirana. Frizeri su s oduševljenjem prihvatili poziv, a učenici su s velikim zanimanjem slušali njihove priče o uspjehu. Ponosna sam što sam naše goste nekad poučavala osnovama struke, a danas imam prilike mnogo naučiti od njih.

Oni su još u srednjoškolskim danima bili izrazito uporni, marljivi, educirali se, točno su znali što žele i imali su jasno definirane ciljeve. Danas s novim generacijama to i nije slučaj. Utoliko su više priče naših poznatih frizera, koji mladim naraštajima mogu biti uzor u svim segmentima, bile motivirajuće za naše učenike. Hvala im na tome.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije