MEV ČAKOVEC Studenti i nastavnici na praksi i studiju u Izraelu

Student Valentino Kelemenić, student treće godine preddiplomskog stručnog studija Održivi razvoj, smjera Termotehničko strojarstvo na Međimurskom veleučilištu boravi na studijskoj razmjeni na Sveučilište Ben-Gurion of the Negev, u Be´er Shevi, Izraelu.

U stjecanju akademskog iskustva i kao dio job shadowing razmjene pridružile su mu se početkom studenog ove godine i nastavnice Marija Miščančuk i prodekanica za kvalitetu i međunarodnu suradnju Ivana Bujan.

Valetino boravi na navedenoj ustanovi još od rujna 2017. godine te stječe vrijedno iskustvo na jednom od vrhunskih visokoobrazovnih ustanova u kulturološki bogatom okruženju studenata iz svih dijelova svijeta.

Kao prednosti studiranja Valentino je istaknuo osobni pristup studentu, izvrsnu akademsku infrastrukturu, izvrstan prijevoz i izuzetno blagu klimu (i u zimskim mjesecima). Svi kolegiji koji se polože studentu se priznaju kao ispunjenje nastavnih obveza na Veleučilišta tako da se ništa od vremena niti kolegija ne “gubi” boravkom na razmjeni.

S druge strane, nastavnice su stjecale iskustvo boravkom na nastavi i promocijom Veleučilišta. Stečeno iskustvo, nove metode podučavanja, novi pristupi održavanja nastave preneseni su kolegama nastavnicima te će se prema mogućnosti primijeniti u nastavi na Veleučilištu. Isto tako, razmijenjeni su i vrijedni kontakti kako bi se suradnja nastavila i u budućnosti na zajedničkom projektima.

Osim stjecanja iskustva u nastavi, Veleučilište je promovirano nastavnicima i studentima Sveučilišta s ciljem dolaska na Veleučilište. Trenutno je u pripremi još mobilnosti nastavnika i studenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije