PAOLA PAHEK iz Preloga na Tajvanu usavršila umijeće fotografiranja

Maturantica 4. b razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Paola Pahek iz Preloga ovog je ljeta imala prilike otputovati na susjedni nam kontinent Aziju kako bi usavršila svoje umijeće fotografiranja u ljetnom kampu Experiencing Taiwan Behind the Lens u organizaciji Rotary Cluba.

U dva tjedna Paola je s ostalim polaznicima kampa proputovala Tajvan uzduž i poprijeko, uživala i upijala novi svijet, ali se i trudila naučiti što je više moguće o fotografiji. Zanimljivo je da se Paola, osim s fotografijama pejzaža prelijepog Tajvana, kući vratila i s fotografijama vjenčanja.

Glumeći jedni drugima modele, polaznici radionice zabavili su se kao da su na pravoj svadbi. Djevojke su nosile tradicionalne haljine, dok su dečki bili u svečanim odijelima.

– Bilo je to iskustvo za pamćenje. Prvi put u životu putovala sam sama tako daleko, i to izvan svoje zemlje u potpuno nepoznat kraj – kaže Paola.

Tajvan je, prema Paolinom riječima, najsigurnija zemlja na svijetu. Ljudi su jako druželjubivi te sami prilaze strancima i nude im pomoć. Jedina poteškoća bila je ta što Tajvanci ne govore strane jezike, stoga se trebalo koristiti različitim metodama kako bi se sporazumjeli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije