UČENICI iz Međimurja prisustvovali Danu školskog sporta

U Areni Zagreb održan je Dan školskog sporta na kojem je prisustvovalo oko 3000 učenika iz cijele Hrvatske koji su svoju ljubav prema sportu i vježbanju pokazali kroz brojne aktivnosti i vještine, a događaju su iz Međimurja zajedno sa svojim profesorima prisustvovali i učenici iz Šenkovca, Podturna i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.



Ovaj hvalevrijedan projekt nastao je u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza te u suorganizaciji Središnjeg državnog ureda za šport, a održava se u sklopu Europskog tjedna sporta te Europskog školskog sportskog dana pod sloganom #volimskolskisport. Riječ je o sportskom događaju kojim se žele promovirati aktivnosti Hrvatskog školskog sportskog saveza i to posebno osmišljenim programima koji potiču bavljenje tjelesnom aktivnošću kao alata za zdraviji razvoj djece i mladih.



Više od 3000 učenika osnovnih i srednjih škola pozdravila je i Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg ureda za Šport koja je obišla više od 35 raznih sportskih stanica na kojima su prezentirani brojni sportovi i vještine.



Učenici i njihovi voditelji dva su sata uživali u druženju, fotografiranju, plesu i dobrom raspoloženju. Tražili su se autogrami, posebno Janičini, a poseban ‘magnet’ za mlade bila je mlada Riječanka, pjevačica i glumica u strelovitom usponu Mia Negovetić. Mia je na početku programa otpjevala hrvatsku himnu, a kasnije i dvije pjesme po njenom izboru.



Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije