FOTO U Srednjoj školi Prelog obilježen Europski dan jezika

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se svake godine od 26. rujna 2001. Povodom toga diljem Europe organizira se niz događanja: aktivnosti za i s djecom, TV i radio programi, nastava jezika i konferencije.

Cilj akcijskog dana je vrednovanje svih jezika i kultura kao i doprinos osoba koje posjeduju prednosti višejezičnosti, povećanju individualne višejezičnosti i motivacija ljudi u Europi o doživotnom učenju jezika.

Srednja škola Prelog svake godine obilježava Europski dan jezika, tako su i ove godine odlučili ugostiti učenike iz OŠ Prelog i polaznike Dječjeg vrtića Fijolica iz Preloga.

Radionicu za učenike 7. razreda OŠ Prelog na njemačkom je jeziku vodila Barbara Martinjak, prof.mentor, dok su radionicu za predškolce iz DV Fijolica, skupina Pčelice, vodile Maja Labaš Horvat, prof.savjetnik i Nataša Sakač – knjižničarka.

Predškolcima je Valentina Ekart, učenica 3. razreda gimnazije, ispričala priču “Što je bubamara rekla”, a djeca su interaktivno sudjelovala u pričanju iste. Uz radionice, djeci se pričalo o važnosti jezika za kulturu nekog naroda te o važnosti dijalekta.

Pano na ulazu u školu napravila je Kristina Jančec, prof., zajedno sa učenicima 2. razreda gimnazije. Učenicima i predškolcima je na ulazu u Srednju školu Prelog, dobrodošlicu zaželio ravnatelj Tomislav Gregur.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije