Citius, altius, fortius – HOD u OŠ Domašinec

>> Citius,altius, fortius – HOD u OŠ Domašinec

CITIUS, ALTIUS, FORTIUS – BRŽE, VIŠE, JAČE

Olimpijsko je geslo koje nas prati u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana. U OŠ Domašinec HOD smo i ove godine realizirali organiziravši Školske olimpijske igre, 5. po redu.

U njima je sudjelovalo svih 238 učenika OŠ Domašinec (matična škola te PŠ Dekanovec i PŠ Turčišće), gotovo svi učitelji i djelatnici škole. Pripreme, koje su poprilično zahtjevne, vodilo je šesteročlano povjerenstvo sastavljeno od učiteljica, učitelja i ravnateljice, a započele su još početkom rujna. Nekoliko dana prije igara formirane su učeničke ekipe te priređeno javno izvlačenje učitelja- voditelja, imena ekipa (ove godine su to bili nazivi sportova u kojima je Hrvatska osvojila odličja) i parova.

Tako je 11. rujna sve je bilo spremno za realizaciju ŠOI. Program je započeo okupljanjem na rukometnom igralištu u Domašincu i snimanjem 5. milenijske fotografije. Ove godine svojim smo tijelima obučenima u bijele majice ispisali broj 140. Naime, toliko se godina navršilo od početka organiziranog školstva u Domašincu.

Školo, školice, sretan ti rođendan još jednom!

Da bi fotka bila snimljena s visoka, i ove godine nam je pomogla tvrtka “Kabelmont”, na čemu im toplo zahvaljujemo. Strah od visine ni ovaj put nije smio imati naš snimatelj. 🙂

Uslijedila je himna Školskog sportskog društva D.D.T.,(čiji tekst je napisala učenica), a zatim prigodno slovo o povijesti olimpijskih igara.
Formiravši kolonu po razredima, krenuli smo, uz pratnju i nadzor malih prometnika i ekipe Prve pomoći, put Turčišća. Na čelu kolone vijorila je zastava ŠSD D.D.T., a čast da ju nose imali su naši najbolji trkači, lanjski osvajači medalja u krosu.

Nekoliko kapi kiše dočekao nas je na igralištu NK Borac u Turčišću, no vjerovali smo prognozi i bili optimistični!

Zagrijavanje uz ZUMBU bilo je veselo, a zatim su krenule igre. Ove godine učenici su se natjecali u ovih 8 disciplina; brzo trčanje, skakanje u vreći, prenošenje medicinke, gađanje vratnice, nogometni slalom, prenošenje kutija, bacanje kolutova i potezanje užeta, a svaka je ekipa imala i jednog učenika višebojca koji je morao proći sve discipline. Ekipe su u pratnji svojih voditelja pronalazile put do svojih disciplina, a višebojci pomicali vlastite granice i iznenađivali sami sebe. 🙂

I dok su učenici uživali u užini, suci zaduženi za bodovanje obrađivali su podatke i sve je bilo spremno za objavu rezultata i proglašenje pobjednika. Sve osim vremena!

Pljusak koji se spustio na Turčišće ubrzao je odlazak kućama i ostavio nas u neizvjesnosti tko je pobijedio, dok medalje, rad učiteljice likovne kulture, nestrpljivo i znatiželjno čekaju oko čijeg li će vrata zablistati. Je li to ekipa JEDRENJE, VESLANJE, BOKS, GIMNASTIKA, ATLETIKA, SKIJANJE, VATERPOLO ili STRELJAŠTVO?

Koje 3 ekipe, koja 3 višebojca?! Saznat ćete….možda sutra 😉

T. Pintarić


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije