FOTO Prijem kod župana za najuspješnije maturante

Danas je (ponedjeljak) u Maloj vijećnici Međimurske županije župan Međimurske županije Matija Posavec priredio prijem za međimurske učenike koji su u tekućoj školskoj godini 2016./2017. najuspješnije riješili ispit državne mature iz određenog predmeta.

Riječ je o dvije učenice i dvoje učenika iz Međimurja koji se ove godine mogu pohvaliti takvim učinkom. To su Gita Šarić i Daria Zebec iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, te Sebastijan Kocen i Alojzije Košić iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Tom prigodom župan je nagradio učenike za njihov uspjeh, čestitao njihovim mentoricama Tanji Skoliber, Dijani Fric i Vesni Kramarić Klarić ravnateljicama Tei Runjak-Dragić, Spomenki Kukolić-Vinković te njihovim roditeljima.

‘Došli ste u Malu vijećnicu gdje obično održavamo sastanke, konferencije za novinare, ali nju koristimo da se pohvalimo uspjesima’, istako je župan i dodao kako često govorimo o našim ulaganjima u obrazovni sustav,projektima, izgradnji novih škola, dvorana, energetskoj učinkovitosti tih škola, govorimo o privlačenju europskih novaca.

U nastavku je istaknuo: ‘Sve se to radi s jednim krajnjim rezultatom, da ima veći broj visoko obrazovanih osoba i da imamo uspjehe s kojima se možemo pohvaliti. I danas je jedan od onih dana gdje možemo govoriti o uspjesima u obrazovanju i vjerujem da je taj cijeli sustav ulaganja u obrazovanje jedan mali kotačić koji doprinosi tome.’

Dodao je kako je ova godina bila turbolentna i uspješna i nije prvi puta da su ravnateljice spomenutih škola i neki mentori prvi puta ovdje jer imamo svjetske prvakinje u biologiji, imamo sudionike Olimpijade iz matematike, drugi na svijetu, u Štrigovi imaju državnog prvaka iz povijesti, imaju već i iz informatike.

‘Stvarno treba pohvaliti uspjehe naših učenika, treba im dati puno više pozornosti i pažnje i zato smo da se vidimo i upoznamo i da porazgovaramo o svemu tome’, podvukao je župan.

Istaknuo je kako će Međimurska županija i dalje ulagati u sustav obrazovanja na način ulaganja u infrastrukturni dio, ulagat će se u programe i sadržaje, usmjeravat će se proračunski novac prema učenicima i prema sustavu koji želimo u cilju napretka gospodarstva i jednog kvalitetnog života u jednoj sredini, a sve to počinje i završava s obrazovanjem.

‘Čestitajući vam vjerujem da je to temelj da će već sutra biti korisni članovi naše zajednice koji će ostat ovdje, da nećete otići trbuhom za kruhom. U okviru toga mi provodimo projekte za darovite učenike za što smo dobili 800.000 kuna iz Europe gdje ćemo raditi s 80 učenika iz OŠ i 118 nastavnika za jačanje njihovih kompetencija.

Taj je projekt u tijek, a prijavili smo i projekt za srednjoškolce gdje želimo na jedan kvalitetan način upotpuniti vrijeme učenicima koji borave u učeničkim domovima. Radi se o promaknuću kreativnosti učenika, a projekt je miran milijun kuna’, dodao je Posavec te se s nekoliko riječi osvrnuo na međimurske studente riječima: ‘Oni mogu biti zadovoljni s našim projektima njihovog stipendiranja. To 2.182 studenta po 500 kuna iz Međimurja.

S obzirom da smo studente na taj način nagradili, nema nikakvog razloga da to simbolično ne učinimo i za ovo četvero učenika zbog vaših uspjeha zbog čega se cijelo Međimurje može vama ponositi’, završio je Posavec te im je poručio kako su im vrata međimurskog obrazovnog sustava uvijek otvorena.

Sebastijan, Daria, Gita i Alojzije su govorili o putu svojih uspjeha, govorili su o svojim novim školama.

‘Međimurska županija, odnosno njen župan Matija Posavec, znaju prepoznati prave rezultate i prave uspjehe i oni su nam uvijek vjetar u leđa za svaki naš iskorak u obrazovanju’, istaknula je ravnateljica ETŠ pohvalivši se kako je njezina strukovna škola pri samom vrhu, a što je rezultat rada kvalitetnih stručnjaka u ustanovi, a tu je i potpora roditelja.

‘Naša marljivost je sastavni dio naše pamti koja se dokazuje u državi i izvan njenih granica, a što ne trebamo stalno ponavljati i vjerujemo kako ćemo tim pravcem i dalje kročiti’, tim je riječima ravnateljica Gimnazije okarakterizirala uspjehe svoje škole, odnosno učenika.

Izrazila je radost što završeni gimnazijalci sve više upisuju škole koje traži budućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije