NAGRADA Zdenko Barbarić najkreativnijim maturantima

– U spomen na Zdenka Barbarića, bivšeg učenika Gimnazije Josipa Slavenskog, u Gimnaziji je danas dvanaesti put zaredom dodijeljena Nagrada Zdenko Barbarić najkreativnijim maturantima u vidu financijskih iznosa kao poticaja da ustraju u svom radu, rekla je Sandra Breka-Ovčar.

Zdenko Barbarić bio je pozitivac generacije, jedan od pokretača školskog lista Čagi, koji ove godine slavi 25. obljetnicu izlaženja. Učenici iz Zdenkova razreda odabrali su ovaj način da pronesu duh generacije i očuvaju uspomenu na prerano preminulog razrednog prijatelja i kolegu. Svake godine na dodjelu dolazi i Zdenkova majka ganuta što sjećanje na Zdenka živi i dalje.

Ove godine Nagradu Zdenko Barbarić dobilo je čak sedam učenika završnog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec: Alojzije Košić, Goran Posavec, Petra Grašić, Marin Bogdanić, Lea Crnčec, Laura Majer te Maja Oskoruš koja je bila spriječena doći na današnje svečano uručenje Nagrade Zdenko Barbarić.

– Veliko nam je zadovoljstvo što zahvaljujući doprinosu učenika iz nekadašnjeg Zdenkova razreda iz godine u godinu Nagradu možemo dodijeliti sve većem broju učenika koji svojim odmakom od prosjeka pokazuju interes za umjetničko i kreativno područje, na tragu onoga kakav je i Zdenko bio. Mislim da je ova nagrada sjajna poruka mladim ljudima jer želimo da znaju da ova škola, ovi nastavnici i ovo društvo brinu o njima i da su nam veoma važni, na njih ozbiljno računamo. Za naše učenike ovo je izniman poticaj te visoka startna pozicija za ono što ih čeka, rekla je Sandra Breka-Ovčar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije