USPJEH učenika OŠ Draškovec na natjecanju ‘Pametna pitanja za pametne glave’

‘Pametna pitanja za pametne glave’ zabavna je i edukativna emi­sija natjecateljskog karaktera namijenjena osnovcima. U njoj su se tijekom ove školske godine telefonom natjecale 23 ekipe, s po tri učenika šestih ra­zreda osnovnih škola iz svih hrvatskih krajeva te iz Travnika, BiH.

Ekipe su pokazale zavidno znanje, snala­žljivost, brzinu i poznavanje gradiva iz područja vjeronauka, povije­sti, književnosti i geografije, a bilo je čak i matematičkih zadataka. Ekipa učenika šestog razreda Osnovne škole Draškovec, uz mentorstvo vjeroučiteljice Zvjezdane Frančić, ove je sezone osvojila drugo mjesto na spomenutom nagradnom kvizu.

Finale natjecanja održalo se u srijedu, 14. lipnja 2017. godine, u poznatom zagrebačkom studiju s kojeg se svakodnevno emitira program HKR-a na 103,5 MHz. Pobjedničku ekipu ‘Golupčića’ činili su Antonija Balent, Nina Sabol, Simona Mihoci te rezervna natjecateljica i predstavnica ekipe – Iva Zadravec.

Ne manje važna, peta članica ekipe bila je Tara Matijačić dok su finalni protivnici bili učenici Osnovne škole Katoličkog školskog centra Petar Barbarić iz Travnika (BiH) pod nazivom ‘Svijećice’. Predstavnici Osnovne škole Travnik pobijedili su domaću ekipu tijekom napetog i pravednog natjecanja. Krajnji je to rezultat cjelogodišnjeg pripremanja i pobjeda koje su marljivi učenici nizali jednu za drugom.

Svi sudionici finala nagrađeni su Youcat Biblijom, Katekizmom, Velikim Biblijskim kvizom s 1000 pitanja, trenirkama, kapama i majicama HKR-a, zlatnim i srebrnim medaljama te peharima, dok su brončane medalje pripale trećeplasiranoj ekipi OŠ Petra Hektorovića iz Starog Grada na otoku Hvaru.

Finalisti su prije samog natjecanja međusobno razmijenili darove i obišli radijski studio uz pratnju voditelja Domagoja Pejića, Snježane Kirinić Grubić te ravnatelja radija – Zvonimira Ancića. Svi prisutni okusili su međimurske slatke i slane specijalitete koje je naša ekipa donijela u Zagreb, a nije izostalo ni zabavno druženje u zagrebačkom restoranu ‘Marijino Zvono’.

Tijekom natjecanja veliku su podršku ekipi OŠ Draškovec osigurali pratitelji – ravnateljica škole Margit Mirić te župnik Matija Vonić. Ovo je još jedan u nizu uspjeha Osnovne škole Draškovec koji je “zasladio” kraj nastavne godine te školi donio nove srebrne medalje i pobjednički pehar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije