POBJEDNICE eko kviza iz OŠ Podturen

>> Pobjednice ekokviza iz OŠ Podturen

Ekipe učenika sedmih razreda 11 osnovnih škola Međimurske županije sudjelovalo je u kviz natjecanju pod nazivom ‘Ne dvoji nego smeće odvoji’ u Prelogu 5. lipnja 2017., a pobjedu je odnijela ekipa Osnovne škole Podturen.

Već četvrtu godinu za redom učenici iz Podturna sudjeluju na spomenutom natjecanju koje zajednički organizira GKP PRE-KOM i MURS-EKOM i pokazuju svoje znanje iz ekologije i poznavanja djelatnosti gospodarenja otpadom.

Specifičnost kviza je u tome što se sastoji od teoretskog (60%) i praktičnog (40%)dijela unutar kojeg se provjerava poznavanje Zakona o održivom gospodarenju otpadom na području Međimurja, općenito tematika vezana za otpad i zaštitu okoliša te praktično brzina i kvaliteta sortiranja korisnog otpada.

Tim učenica OŠ Podturen koje su osvojile ukupno 1. mjesto čine Marta Kostanjević, Lucija Hutinec, Mateja Novaković i rezerva Marta Mesarek, a pripremala ih je profesorica kemije i biologije Terna Radovan. U ime 1. osvojenog mjesta škola je dobila i novčanu nagradu od 6 tisuća kuna.

Osim izvrsnog uspjeha u Prelogu, u školi postoji više aktivnosti vezanih uz razvoj ekološke svijesti učenika pa je tako nedavno ekološka skupina učenika 5. i 6. razreda zajedno s učiteljicom Sarom Janković održala zanimljivo predavanje uz prezentaciju vrsta žaba na području Međimurja, o takozvanim crnim točkama i o spašavanju žabica koje stradavaju na cestama.

Konkretne akcije ove školske godine bile su i akcije skupljanje starog papira i plastičnih čepova što će svakako nastaviti se i u narednim godinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije