kome prijaviti?

OSLUŠKUJEMO GLAS KIVNIH Preko Facebook profila o nečijoj nekulturi i bacanju smeća u prirodu

'Listajući' Facebook profile pojedinaca često naiđete na sijaset zanimljivosti. Prenosimo jedno dopisivanje o nekulturi (ne)odlaganja smeća u okolici Kotoribe.

‘Da li neko zna kome se more prijaviti neodgovorno bacanje smeća po šumi?’. Pitala je korisnica profila Valerija Štefić iz Kotoribe. Odgovorila joj sumještanka Sanja Posavec i piše kako to mora prijaviti komunalnom redaru, ako ga uspije dobiti na mobitel. U raspravu se uključila i njihova treća sumještanka Draga Keler koja se “pohvalila” kako nešto takvo ima kraj svoje kućne ograde. Odgovara joj Valerija kako to viđa kada ide u šetnje.

Kako protumačiti ovo žensko čavrljanje  Jednostavno! Kao da su objavile u medijima od kojih rijetki za te probleme mare. I ovaj naša objava je jedan od priloga da držimo do čistog okoliša, da podupiremo jadikovke onih koji ispadaju nemoćni. Badava znaju telefonski broj komunalnog redara, badava on reagira, kažnjava, a valjda to radi, nekultura  nas samih i dalje caruje.

Zašto smo takvi? Ispričavamo se zbog generaliziranja. Je li to pitanje odgoja? Nedostatak samopoštovanja? Ostavit ćemo vas sa ovim pitanjima i u nadi da ćete učiniti nešto dobro, da ćete ukoriti one oko sebe ili blizu sebe kada vidite da se ponašaju grubo prema drugima i prema prirodi. Valerija, Draga i Sanja su to već učinile!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije