na terenu i komunalni redari

PITANJE IZ KRIŠTANOVCA Tko će zbrinuti tekstilni otpad koji se može zapaliti?

Početkom ovog tjedna čitatelj iz Krištanovca upozorio nas je na veću količinu otpada (tekstil, sintetika, pamuk i sl.) koja je istovarena u dvorištu bivše Mljekare Sirko.

Zabrinut je zbog toga što se radi o lako zapaljivim materijalima odloženim svega nekoliko metara od obližnjih kuća i radi informacije da će se, navodno, dopremiti još jedan kamion takvog otpada.

Zamolio nas je da provjerimo tko je odgovoran za zbrinjavanje tog otpada i što je dosad poduzeto po tom pitanju?

Situaciju smo provjerili u Gradu Čakovcu odakle nam je stigao odgovor kojeg potpisuje David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću.

– Komunalni redari izašli su na lokaciju koju navodite te utvrdili da se na njoj nalazi veća količina baliranog tekstila. Poduzetim operativnim radnjama utvrđeno je da se radi o tehnološkom proizvodnom otpadu Europske klasifikacije 040222. Izjavama mještana uspostavljen je kontakt sa osobom koja je vezana uz samu dopremu navedenog otpada te je od istog zatražena sva potrebita dokumentacija za takav način deponiranja.

Kako potrebna dokumentacija nije dostavljena, sastavljen je Zapisnik u kojem su naloženi uvjeti, mjere i radnje potrebne za zbrinjavanje na zakonski način. Također je izdano Rješenje kojim se naređuje uklanjanje spornog otpada u određenom roku. U slučaju ne postupanja prema naloženim mjerama i radnjama prema izdanim aktima, predmet će se proslijediti Državnom inspektoratu te Policiji koji će pokrenuti daljnje radnje, kaže se u dopisu koji smo primili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije