PŠ PUŠĆINE Učenici u Ogulinu – svijetu vila, vještica…

Nekad davno… ne davno, u petak, 19. svibnja 2017. učenici 4.D i 4.P PŠ Pušćine zajedno sa svojim učiteljicama Višnjom Špicar, Mirtom Horvat i Sanjom Marciuš posjetili su grad Ogulin.

Na izletu su im se pridružili i njihovi roditelji i njihove bake. U svijet ogulinskih bajki, priča, ratova, vještica i legendi ušli su posjetivši Zavičajni muzej grada Ogulina koji je smješten u starom Frankopanskom kaštelu koji je započeo s gradnjom Bernardin Frankopan u 15. st..

Kroz muzejski postav domovinskog rata, etnografski postav, arheološki postav, postav starog oružja u ćeliji br. 6 i spomen sobu I. B. Mažuranić stručno je proveo gosp. Zdravko Puškarić.

Učenici i roditelji pokazali su veliko zanimanje za zavičajne eksponate, priče i legende. Nakon boravka u muzeju, učenici, roditelji i njihove učiteljice uputili su se u pratnji vodiča u razgled grada koji krije mnoge zanimljivosti i povijesne priče. Razgledali su Župnu crkvu sv. Križa, Trg kralja Tomislava, mistični Đulin ponor koji se proteže duž cijelog grada.

Nakon razgleda grada uputili su se na jezero Sabljaci gdje su uživali u igri, hrani, druženju i pogledu na Klek koji izgleda kao usnuli kraljević Marko i gdje se noću skupljaju vještice. U popodnevnim satima uputili su se u Ivaninu kuću bajke gdje su učenici i roditelji aktivno sudjelovali u odvojenim i osmišljenim radionicama i barem na trenutak postali Ivanini likovi iz bajke. Iz svijeta bajki, vila i vještica vratili su se u večernjim satima puni dojmova uz dogovor o ponovnom druženju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije