PŠ PUŠĆINE Pedijatar Edgar Glavaš održao predavanje na temu ‘Srce’

U OŠ Nedelišće, PŠ Pušćine održano je vrlo zanimljivo predavanje na temu ‘Srce’. Stručno predavanje održao je Edgar Glavaš, dr.med.- spec.pedijatar iz ŽB Čakovec, odjel pedijatrije koji je učenicima od 1.do 4. razreda pričao o razvoju ljudskog tijela, o razvoju i funkciji srca, o potrebi svakodnevnog kretanja i konzumiranja zdravih namirnica da bi se što više poboljšala kvaliteta života.

Dr. Glavaš kroz svoje je predavanje koristio i model ljudskog tijela i ljudskih organa što je sve dodatno zainteresiralo. Učenici i učiteljice s velikom su pažnjom i zanimanjem pratili predavanje u koje su se i sami uključivali vrlo zanimljivim pitanjima i iskustvima iz vlastitog života, te izlaganjem zanimljivih izreka o srcu.

Jedno od zanimljivijih pitanja bilo je: “Mogu li i liječnici biti bolesni” i “Mogu li liječnici imati bolesno srce?” Dr. Glavaš je odgovorio da mogu, da oni također odlaze kod liječnika i da se oni također liječe u bolnicama. Dr. Glavaš član je i Udruge Veliko srce malom srcu o čijem je radu učenike i učiteljice pobliže upoznala Gordana Prebeg, voditeljica Podružnice Međimurske županije.

Udruga je humanitarna i okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Udruga provodi mnoge humanitarne akcije, a jedna od njih je trenutno u tijeku, a radi se o prikupljanju sredstava za Pedijatriju Čakovec za nabavu modernog videogastroskopa u koji su se uključili učenici i djelatnici iz OŠ Nedelišće donacijom sredstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije