OŠ ‘PETAR ZRINSKI’ ŠENKOVEC Ruža međimurska

>> OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec: Ruža međimurska

Ruža međimurska je manifestacija mladih umjetnika osnovnoškolaca iz Međimurja u spomen donjovidovskoj pjesnikinji Ruži Pokolić.

Ove je godine, 19. svibnja u Donjem Vidovcu, održan četvrti susret učenika osnovnih škola kojemu je cilj očuvanje od zaborava i promocija djela međimurskih umjetnika te poticaj mladima u njihovom izričaju putem likovnih i literarnih radova. Organizator čitavog projekta je III. OŠ Čakovec i općina Donji Vidovec. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Međimurske županije.

Na susret su bili pozvani i učenici naše škole koji su se istaknuli svojim likovnim i literarnim radovima. Ovogodišnja tema za likovne radove bila je ‘igre naših starih’, a za literarne ‘opus Josipa Štolcera Slavenskog’. Nakon bogatog kulturno-umjetničkog programa u kojem su sudjelovali učenici III.OŠ Čakovec i OŠ Donja Dubrava, slijedilo je proglašenje pobjednika ovogodišnjeg likovnog-literarnog natječaja.

Čak tri nagrade otišle su u našu školu u kategoriji učenika nižih razreda. Prvu nagradu za likovni rad dobila je učenica 3.b razreda Dora Fažon u pratnji učiteljice Ladislave Šestak-Horvat. Drugu nagradu za likovni rad dobila je učenica Tarja Novak, 2. razred PŠ Žiškovec u pratnji učiteljice Ružice Golić.

Prvu nagradu za svoju pjesmu ‘Jan, dvo, tri-mlinek’ dobila je učenica 2.a razreda Ema Kranjec u pratnji učiteljice Radojke Oreški. Važno je spomenuti i učenike koji su bili pozvani na susret i čiji su radovi uveličali literarnu i likovnu izložbu te njihove učiteljice: Lovro Deban, 2.a razred i učiteljica Vesna Golub, Dora Culej, 4.a razred i učiteljica Jasminka Mesarić, Aleksandar Kovačić i Ana Čižmešija, 2. razred PŠ Mačkovec i učiteljica Senka Saško, Gabriel Nađ i Gabriel Horvat, 3. razred PŠ Žiškovec i učiteljica Ruža Golić.

To svibanjsko popodne bilo je jako vruće. Topile su se čokolade koje su učenici dobili. Ipak, sretni i ponosni barem malo su se rashladili sladoledom prema vlastitom izboru. Iskrene čestitke svima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije