TŠČ-ovci uskoro u Splitu s najboljim hrvatskim elektrotehničarima i računalcima

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, ekipa učenika Tehničke škole Čakovec u Splitu će od 10. do 12. travnja 2017. na Državnom ekipnom natjecanju u sektoru elektrotehnike i računalstva svoja znanja i vještine usporediti s 13 ekipa iz cijele Republike Hrvatske

Na državnu razinu natjecanja u području elektrotehnike i računalstva u disciplini Ekipno natjecanje u sektoru elektrotehnike i računalstva plasirali su se i učenici četvrtog razreda Tehničke škole Čakovec, smjera tehničar za računalstvo, Patrik Lesjak, Marko Kraljić i Tomi Mavrin.

S obzirom da su znanja i vještine koja se provjeravaju na ispitu iz područja programiranja, 3D modeliranja, projektiranja tiskane pločice i programiranja mikroupravljača, ovo natjecanje specifično je po tome što učenici imaju tri mentora iz različitih područja struke.

U Tehničkoj školi Čakovec mentorica za područje programiranja programskim jezicima i izradu fotovideodokumentacije je mr. sc. Kristinka Blažeka, dipl. ing., prof. savjetnik, za područje projektiranja tiskane pločice i programiranja mikroupravljača profesor Marko Markulija, dipl. ing., te za područje 3D modeliranja i projektiranje robotske konstrukcije profesor Perica Hajdarović, dipl. ing.

Ovo je prvo natjecanje u povijesti natjecanja (osim knjižničnog natjecanja Čitanjem do zvijezda koje, doduše, još nije u Katalogu natjecanja Agencije za odgoj i obrazovanje) koje se provodi on-line i jedan ispit zajedničkim snagama rješava ekipa od troje učenika.

Pripreme za završnu razinu natjecanja u punom su jeku. Sredinom ožujka u Školu je stigao zadatak za vježbu kao priprema za državno ekipno natjecanje. Učenici će dobiti i popis alata, instrumenata i pribora koji trebaju donijeti na natjecanje, a prije samog natjecanja moraju imati uradak nacrtan i ispisan na 3D printeru te izraditi tiskanu pločicu koja će se ugraditi na robotsku konstrukciju.

U području programiranja morat će programirati ulazno-izlazne kanale te upravljati kolektorskim, servo i koračnim motorima. Na samom natjecanju učenici će izraditi i promidžbeni videouradak i promidžbeni materijal o svom sudjelovanju na natjecanju. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije