Božićni sajam i Večer matematike u OŠ T. Goričanca Mala Subotica

U organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i aktiva učitelja matematike Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica održana je Večer matematike.

Ovi zgodni, pristupačni matematički znanstveni izazovi okupili su dvjestotinjak zaljubljenika u matematiku i prirodne znanosti. Mnogo puta učenici, ali i roditelji matematiku doživljavaju kao tešku, nezanimljivu, nekreativnu…

Upravo zbog takvih predrasuda organizira se Večer matematike. Sudionici matematičkog druženja uvjerili su se da ne treba robovati predrasudama i da nas ponekad i matematika može iznenaditi svojom kreativnom crtom, idejama, zabavnim zadacima i igrom.

Interaktivne radionice koje su provodile učiteljice razredne nastave i učitelji matematike postigle su svoj cilj, a popularizacija matematike i novi poticaj učenicima za uključivanje u dodatnu nastavu matematike.

Cijela večer bila je zamišljena kao niz radionica koje su se održavale po razrednima u kojima su učenici i roditelji obilazili “matematičke stanice”. Poseban gost Večeri matematike bio je mladi znanstvenik Dino Bektešević koji je učenike 7. i 8. razreda uveo u čaroban svijet astronomije. Nažalost vrijeme nas nije poslužilo pa je teleskop i gledanje zvijezda odgođeno za prvu idealnu priliku na koju učenici jedva čekaju.

Ugođaju je pridonio i prigodni Božićni sajam kojeg su pripremili učenici i učitelji Osnovne škole Tomaša Goričanca. Sajam je bio pun pogodak. Škola je na taj način prikupila pozamašan iznos koji će se u ovo predbožićno vrijeme iskoristiti u humanitarne svrhe.

Za estetsko uređenje i dašak čarolije potrudili su se učitelji koji su prigodno okitili interijer i eksterijer škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije