4. večer matematike – 267 sudionika u OŠ Domašinec

>> 4. VEČER MATEMATIKE- 267 SUDIONIKA U OŠ DOMAŠINEC

Čak 267 sudionika (od toga 56 u PŠ Dekanovec i 24 u PŠ Turčišće) ove se godine uključilo u Večer matematike, događanje koje četvrtu godinu za redom u Osnovnoj školi Domašinec provode učiteljice matematike i razredne nastave, uz podršku školske psihologinje.

Iako često neomiljena i mnogima teška, matematika nas prati u svakodnevnom životu, vjerno od samog rođenja. Upravo s ciljem popularizacije matematike, Hrvatsko matematičko društvo započelo je prije 4 godine projekt pod nazivom Večer matematike, u koji su se učiteljice OŠ Domašinec te područnih škola Dekanovec i Turčišće, uključile od početka.

Svakog prvog četvrtka u prosincu, naša škola tako postaje prava bojišnica, a učionice igraonice, u kojima svoje snage odmjeravaju učenici u pratnji svojih roditelja, baka, djedova, mlađe i starije braće i sestara… Putuje se od jednog radnog centra do drugog i rješavaju zadaci i to uz posjedovanje matematičke putovnice u koju se utisne žig za svaki uspješno obiđeni radni centar.

Memori, mlin, bingo, Crni petar, zemlja bombona, matematička forenzika….samo su neki od nazivi igara na Večeri matematike. Jer matematika i nije drugo do li igra, bez obzira rješavaš li matematičku zadaću, važeš li sastojke za božićni kolač, izračunavaš li iznos mirovine, količinu potrebnih pločica za popločiti kupaonicu ili se raduješ novorođenoj bebi od 3500g i s Apgarom 10/10.

Upamtite,
matematika je svuda oko nas,
matematika nije bauk!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije