Šuma Striborova izvedena u originalnoj i modernoj inačici

Učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec zablistali su pred svojim gostima iz Španjolske, Turske i Poljske koji su u Čakovec doputovali u petak, 23. rujna u sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom Traditional tales on stage. Ponedjeljak, 26. rujna 2016. godine, bio je rezerviran za kulturni program kada su gimnazijalci dobili priliku pokazati na čemu su radili proteklih nekoliko mjeseci.

U Centru za kulturu Čakovec izvedene su dvije verzije Šume Striborove Ivane Brlić Mažuranić na engleskom, tradicionalna i moderna, za koje su dramatizaciju napisali učenici Gimnazije. Autorice tradicionalne verzije su Nina Bočkaj i Antonija Mrla, a moderne verzije Vilim Muršić.

Nastupili su: Katarina Pintarić, Vivien Gudlin, Marin Bogdanić, Sara Bodulica, Nina Bočkaj, Franciska Telebar, Dorotea Koščak, Vilim Muršić, Leon Marciuš, Hana Tisaj i Ines Benčik. Učenike je pripremala profesorica Zlatka Grahovec. Tehnička podrška i postava scene također su bile odlične, za što su zaslužni profesorica Tamara Srnec i profesor Petar Pavlic.

U pauzi između dviju predstava nastupio je Zbor Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec koji je za nastup pripremio profesor Damir Rodiger.

Neizmjerno je lijepo bilo vidjeti kako su učenici oživjeli tradicionalnu hrvatsku bajku te je kreativno i duhovito reinterpretirali.

Nakon Centra za kulturu, druženje je nastavljeno u gornjem Međimurju gdje su naši gosti kušali domaće proizvode na imanju obitelji Hažić i uživali u prirodnim ljepotama naše županije.

Kako je Hrvatska televizija popratila događanja

Cijela snimka programa

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije