Održane 4. školske olimpijske igre OŠ Domašinec

>> Održane 4. školske olimpijske igre OŠ Domašinec

Himna našeg Školskog sportskog društva D.D.T što se ori školskim dvorištem, zastava koja se vijori na čelu kolone, milenijska fotografija olimpijskih krugova oblikovanih tijelima svih učenika i djelatnika OŠ Domašinec, te ručno izrađene medalje, simboli su naših Školskih olimpijskih igara.

Njima smo, 4. godinu zaredom, obilježili Hrvatski olimpijski dan, te kroz kretanje, igre i natjecanja promovirali važnost sporta, zajedništvo i olimpijske vrijednosti.

CITIUS, ALTIUS, FORTIUS! BRŽE, VIŠE, JAČE!

Povodom Hrvatskog olimpijskog dana koji se obilježava 10. rujna, u OŠ Domašinec su održane 4. školske olimpijske igre.

Nakon zahtjevnih organizacijsko – pripremnih radnji, za koje je zaduženo povjerenstvo u sastavu Cesar-Mučić, Hrgović, Lapov, Pintarić, Sinković, sve počinje okupljanjem ispred škole, podizanjem zastave i himnom Školskog sportskog društva D.D.T., uvodnim riječima, kratkim predavanjem o povijesti i sadašnjosti olimpizma… (i zapamtite – olimpijada je vremensko razdoblje između dviju OI)!

Zatim slijedi fotografiranje milenijske fotografije koja je ove godine bila u obliku olimpijskih krugova. Uvijek je zanimljivo i napeto gledati kako dizalica Kabel-monta diže uvis učitelja Darija i iščekivanje je li fotka uspjela! U koloni, koju čine svi učenici i učitelji, pješači se 2,5 km od Domašinca do sportskog parka Berek u Dekanovcu. Na čelu kolone zastavu nose braća Novak koji su na proljetnom krosu Međimurja osvojili prva mjesta i nošenjem zastave ukazana im je čast. Tu su i članovi prometne grupe koji brinu o sigurnosti onih najmanjih.

Opet postrojavanje na rukometnom igralištu i razgibavanje uz zumbu, za koju je zadužena učiteljica Simona. Zumba nam uvijek izmami osmijeh na lica te igre mogu početi – učenici su podijeljeni u 10 ekipa nazvanih po ovogodišnjim hrvatskim osvajačima olimpijskih medalja, a svaku ekipu vodi jedna učiteljica. Odlazi se na borilišta i svaki član ekipe odrađuje svoju disciplinu, dok svaka ekipa ima jednog višebojca koji odrađuje sve discipline. Učitelji i učiteljice su suci i mjerači, te analiziraju rezultate i dodjeljuju bodove, na temelju kojih se utvrđuje poredak.

Nakon užine, slijedi proglašenje pobjednika i podjela medalja koje su ručni rad likovne grupe predvođene učiteljicom Binder. Vaterpolistima zlato, Sari Kolak i Blanki Vlašić srebro, a Tončiju Stipanoviću i Damiru Martinu bronca, tako je glasio konačni poredak na kraju ovogodišnjih Igara, a najbolji višebojci bili su u ekipi Sare Kolak, Sandre Perković i Josipa Glasnovića. Svima njima medalje je podijelila ravnateljica škole Martina Kivač.

Ovim putem zahvaljujemo tvrtki Kabel-mont Domašinec i NK Mladost Dekanovec na pruženoj pomoći i podršci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije