Mikrometrima u makrosvijet

Zahvaljujući entuzijazmu nastavnika, marljivosti i radu učenika te potpori i razumijevanju vrhunskih privrednika i majstora naše Županije, prostori Tehničke škole Čakovec iz dana u dan mijenjaju svoje ruho prateći najsuvremenije računalne, elektro i strojarske puteve

Varga Elektronik d.o.o. iz Draškovca višegodišnji je partner i sponzor Tehničke škole Čakovec. Tvrtka iz Draškovca nalazi se na popisu licenciranih obrtničkih radionica i u njoj učenici Škole odrađuju stručnu praksu, a po završetku školovanja nudi im se i mogućnost zaposlenja.

Jednako važna je i potpora poduzetnika, gospodina Zvonka Varge koji već godinama pomaže u opremanju naše Škole. Prošle je godine uz njegovu pomoć opremljen laboratorij mehatronike, a ove je za stručnu praksu učenika u Školi donirao vrijedne uređaje za mjerenje.

Radi se o kompletu od osam različitih vrsta mikrometara za mjerenje sitnih preciznih predmeta. Mjerne skale kod ovih mjernih instrumenata veoma su precizne (podjela od 0,01 do 0,001 mm), a koristit će se u okviru nastavnih predmeta iz područja strojarstva i mehatronike, kod učenja mjerenja preciznim alatima (teoretska nastava) te kod izrade sitnih preciznih vježbi za vrijeme stručne prakse u školskoj radionici učenika obrtničkih zanimanja.

Svaka pomoć u alatu i opremi dobro je došla, a to je i jedan od načina da učenici upoznaju alate i pribore koji se koriste u stvarnom proizvodnom procesu. Stoga i djelatnici i učenici Tehničke škole Čakovec upućuju zahvalu svim dosadašnjim i budućim donatorima. (D. Hozjak)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije