Prvašići proslavili kraj školske godine

Učenici 1. A razreda Osnovne škole ‘Tomaša Goričanca’ iz Male Subotice, zajedno s roditeljima i učiteljicom proslavili završetak uspješne školske godine.

Zajedno se družili, igrali i uživali na ribičkom terenu Sportskog ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Male Subotice.

Društvo broji 50-tak članova koji svake godine variraju oko 5-10 članova više ili manje a puno se poklanja pažnje mladim i budućim ribičima.

Svaka ozbiljna udruga na području Male Subotice mora misliti i na podmladak svojih članova. SRD ‘Šaran’ ima u svojim planovima rad s djecom i suradnju s Osnovnom školom ‘Tomaša Goričanca’ gdje bi se mogle napraviti ekološke radionice, škola ribolova, upoznavanje djece s ribama, njihovim neprijateljima o važnosti očuvanja jezera Trate i svih biljnih ali i životinjskih vrsta koje tu obitavaju.

Mnogi su roditelji ostali iznenađeni kako Ribički dom danas izgleda (svi se sjećaju doma dok je još bio drvena baraka), zahvaljujući članovima i rukovodstvu koji su izgradili Ribički dom za još mnoge generacije.

Učiteljica Slavica Švec je pripremila igre za djecu i roditelje. Igrali su nošenje jajeta, punjenje boce s vodom, preskakivanje vijače, vođenje lopte štapom. Bilo je puno smijeha, bodrenja, veselja i navijanja. Nije bilo važno tko će pobijediti jer su svi uživali.

Želja razrednice je da takvo druženje postane tradicionalno svake godine. Nakon nekoliko igara roditelji su ponijeli sokove i razne grickalice i kolače kako bi se djeca malo okrijepila. Dobro je što SRD “Šaran” ima i mjesto s dječjim igralima kao što su ljuljačka, vrtnja na metalnom krugu, penjanje po ljstvama što je djecu jako privlačilo.

Na kraju igara učiteljica Slavica Švec svim roditeljima i djeci se lijepo zahvalila sa željom da se vide i iduće godine, da pripreme i druge igre i da možda malo više vremena provedu u lijepoj prirodi, jezeru, vodi, šetnici.
Mnogo truda je uloženo kako bi se uredio Ribički dom na što su članovi i rukovodstvo ponosni. Nije sve završeno, jer sve ovisi o financijskim sredstvima.

SRD “Šaran” je udruga koja će uvijek rado pomoći svakoj udruzi koja želi koristiti njihov teren za neko događanje ili druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije