Nagrada Državne uprave za zaštitu i spašavanje otišla u Malu Suboticu

Državna uprava za zaštitu i spašavanje šestu godinu zaredom organizirala je Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim potrebama iz RH za šk. god. 2015./2016. na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite.

Na ovogodišnji natječaj u područne urede DUZS-a pristiglo je preko 4500 radova te je, nakon odabira na županijskoj razini, u sjedište uprave zaprimljen ukupno 381 rad, od kojih 112 literarnih, 233 likovnih i 36 foto radova. Državna razredbena povjerenstva u svakoj su kategoriji odabrala po tri najbolja rada.

Prvo mjesto za najbolji literarni rad u kategoriji literarnih radova učenika od 1.-4. razreda osnovnih škola pripalo je Petru Gazdeku za rad “Stara vatrogasna kola pričaju”. Petar je učenik 4.a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. On je svoju vrijednu nagradu (tablet, USB stick, ruksak, komplet knjiga i pribora za školu, pretplatu na Meridijan te paket slatkiša) primio u Zagrebu, u Kongresnom centru “Kraš”. Svečanom uručenju nagrada Petar je nazočio sa svojom učiteljicom Ljiljanom Rinkovec, a tom je prilikom na svečanosti i pročitao svoj rad.

U glazbenom dijelu svečanosti djecu je oduševila grupa Vatra i finalistica Zvjezdica Emma Uvalić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije