Košarškaši OŠ Donji Kraljevec peti u državi

Iza košarkaša iz Donjeg Kraljevca još je jedna velika avantura. Naime, 24., 25. i 26. travnja dječaci i njivi voditelji su, kao jedna od šest ekipa, sudjelovali na završnici državnog prvenstva osnovnih škola u košarci u Poreču. Kako je i sam plasman na tu završnicu između više od stotinu škola diljem Hrvatske veliki uspjeh, u Poreč se krenulo ponosno i sa željom da se predstavi da se i kod nas, u sjeverozapadnoj Hrvatskoj igra dobra košarka. I u tome se definitivno uspjelo.

Na završnici su osim naših predstavnika bili još predstavnici iz Splita, Zagreba, Belišća, Petrinje i Pule, a našu je ekipu je pripala skupina u kojoj su bile ekipe Belišća i Splita. Utakmice su se igrale u prekrasnoj dvorani Žatici.


Prava mala drama odigravala se u prvoj utakmici koju su igrali u ponedjeljak u vrlo ranom terminu u 8:30 sati, gdje su na žalost, nesretno izgubili od ekipe Belišća. U utakmicu su ušli poprilično impresionirani ambijentom i protivnikom (njihovim dobrim startom) i na poluvremenu su gubili s visokih 14 koševa zaostatka. ‘Probudilii su se u drugom poluvremenu gdje nakon uvodne dvije minute rade fenomenalnu seriju 17:2 i imaju zadnji napad za pobjedu kojeg nažalost ne koriste i završavaji utakmicu porazom 23:24.

U drugoj utakmici su se hrabro suprotstavili ekipi Splita te prvu četvrtinu čak i završili kao pobjednici (9:7), no nakon toga je do izražaja došla fizička nadmoć i širina klupe protivničke ekipe te utakmicu završavaju s 19 koševa zaostatka (26:45). Valja naglasiti kako su i u toj utakmici pokazali da zaista mogu igrati sa svima i da nisu u Poreč došli biti samo promatrači.


Tu nažalost njihov natjecateljski dio prestaje, a gorak okus u ustima ostavlja onaj nesretni poraz od Belišća koje je u utakmici za treće mjesto porazilo ekipu Pule 20-ak razlike i ostaje u zraku misao da su tu mogli biti i oni. Na kraju su zbog bolje koš razlike natjecanje završili na 5. mjestu ispred ekipe iz Petrinje, dok su ispred njih bile ekipe Pule, Belišća, Splita i Zagreba čiji su predstavnici osvojili ovu završnicu.

Cilj je postignut, došli su zaista daleko, postigli veliki uspjeh, osigurali si iskustvo koje je neprocjenjivo, zabavili se, ostvarili nova poznanstva i prijateljstva, a naši “klinci” su zajedno s ostalih sedamstotinjak osnovnoškolaca sudjelovali na najmasovnijoj završnici sportskih natjecanja u Hrvatskoj te dobili priznanje za marljiv i predan dosadašnji rad, ali i dodatan motiv za daljnji napredak. To je nešto na što zaista svi mogu biti ponosni.


Na završnici u Poreču sudjelovali su: David Lepen, Nikola Ivanović, Hugo Jurčec, Lovro Horvat, Lovro Moharić, Lovro Vlah, Matija Štefok, Fabio Gudlin, Matija Lesinger, Fran Barlović, Lovro Tota i Josip Kovačić. Voditelj ekipe bio je Mihael Ružić, mentor Damir Žegarac, a pomoćni trener Dino Lepen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije