Dan Međimurske županije obilježen i u OŠ Jože Horvata Kotoriba

>> Dan Međimurske županije obilježen i u OŠ Jože Horvata Kotoriba

Svoj doprinos bogatom programu ovogodišnjih Dana Međimurske županije dala je i Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba. Tamo je u četvrtak, 28. travnja održan prigodan program putem kojeg su učenici i njihovi učitelji na pristupačan i informativan način predočili osnovne podatke o povijesti obitelji Zrinskih.

Pripremili su igrokaz o razlozima obilježavnja Dana Međimruske županije kojeg su na vrlo dojmljiv način izveli učenici 6.a razreda, dok su učenici 8.b predstavili svoj projekt ‘Ignac Svetomartinski’ s kojim su se predstavili na Smotri Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije, koja je 1. travnja održana u Srednjoj školi Čakovec.

Male glumce pripremila je Romina Volar, učiteljica povijesti baš kao i spomenuti projekt. Tara Posavec, Dino Jakupak, Magdalena Frščić i Lena Marija Ludaš istaknuli su kako je Ignac Svetomartinski Stariji rođen 28. 10. 1718. Godine u Kotoribi. Bio je istraživač Amazone u Brazilu, kraljevski matematičar, astronom portugalskog dvora i autor prve kajkavske gramatike. Umro je 15.4. 1793. godine u Belici. U sklopu projekta škola je izdala brošuru Mali, veliki ljudi moga zavičaja – Ignac Svetomartinski te je odlučeno da se datum njegovog rođenja u školi obilježava kao Dan Ignaca Svetomartinskog.

Program su upotpunili međimurskim pjesmama školska Vokalna skupina pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Klaudije Vidović i tamburaši koje vodi učitelj Nenad Podgorelec. Zahvala je od voditelja programa Marka Fundaka upućena učiteljici Karmen Somi na tehničkoj podršci kao i učiteljici Adeli Horvat na uređenju hola.

Uz ravnateljicu Snježanu Matoš, podršku su im svojim dolaskom dali donačelnik Roberto Ujlaki i predsjendik OV-a Zoran Radmanić, a dogovoreno je da se projekt predstavi i na sjednici Općinskog vijeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije