Srednja škola Prelog najavljuje gastro spektakl u centru grada

U subotu, 30. travnja Srednja škola Prelog, treću godinu za redom organizira Gastromaniju. Riječ je gastro spektaklu na kojem se u kuhanju ‘na otvorenom’ natječu učenici ( budući kuhari i hotelijeri) i nastavnici te škole.

Ove godine tema Gastromanije je lovstvo, pa će se u kotlićima kuhati lovački gulaš (bograč). Nastupit će 6 ekipa, a stručni žiri odabrat će najbolje. Osim preloških učenika i nastavnika u ekipama će biti i predstavnici osnovnih škola te gosti srednjoškolci iz gradića Barkave iz Latvije. Timove će ocjenjivati stručni žiri nakon čega slijedi degustacija za posjetitelje.

Kako je ovogodišnja Gastromanija zamišljena i kao Dan otvorenih vrata SŠP-a u okviru nje predstavit će se i brojni drugi sadržaji škole: palačinke party, tombola SŠP-a, radionica Vježbovne tvrtke SŠP-a koja proizvodi sitnice od starog papira, ulična matematika, tangram sa životinjama, prikaz lovstva kroz povijest te lovnog turizma Međimurja, kviz na temu Kulturne baštine Međimurja, izrade žigova od krumpira s likovima šumskih životinja, samostrel, mačevanje, gađanja lopticama, mini kuglanje i golf, origami na temu lova, izložba primjeraka i edukacija o ljekovitim i korisnim biljkama međimurskog podneblja, prezentacija izrade proizvoda poput gavezove masti, sokova od matičnjaka, meda od maslačka, sunčani sat, demonstracija izrade skulptura od voća, povrća i slastica, a bit će tu i naših kolača, lovačkih peciva itd.

– Pozivamo sve koji razmišljaju o upisu u Srednju školu Prelog ili se naprosto žele dobro zabaviti i fino jesti te upoznati Srednju školu Prelog u punom sjaju da svakako dođu u subotu prije podne (od 8 do 12 sati) u Prelog, na Trg Slobode (iza kavane Lovac) i budu gosti Gastromanije, projekt koji radimo punim plućima, ulažući u njega puno pozitive, stručnog znanja i energije – poručuju Tomislav Gregur, prof., ravnatelj SŠ Prelog i voditeljica projekta Sanja Pigac, dipl. oecc.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije