Policija s projektom ‘Zdrav za 5’ u međimurskim školama

U okviru komponente II. preventivnog projekta ‘Zdrav za 5‘ koja ima za cilj usvajanje zdravih stilova života i podizanje razine samosvijesti o odgovornosti i važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, Policijska uprava međimurska u suradnji s odgojno-obrazovnim institucijama uključenim u navedeni projekt planira slijedeće aktivnosti:

– u četvrtak, 21. travnja od 11.30 do 13.30 sati, u Osnovnoj školi Orehovica održat će se eko radionica sadnje drveća i čišćenja okoliša škole pod nazivom “Ekološka tema”. Radionica je namijenjena učenicima osmih razreda, a ispred Policijske uprave sudjelovat će policijski službenici Policijske postaje Čakovec.

– u petak, 22. travnja od 9,00 do 11,00 sati u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec održat će se eko radionica pod nazivom “Ekologija u održivom razvoju” u sklopu koje će učenici razvrstavati otpad i izrađivati plakate od ekoloških oznaka. Ujedno, predviđeno je i održavanje edukativne eko radionice “Živim dakle recikliram” u sklopu koje će djelatnici poduzeća “Čakom” održati predavanje o razvrstavanja otpada. Aktivnosti su namijenjene učenicima prvih i drugih razreda navedene škole, a spomenutim aktivnostima pridružit će se policijski službenici Policijske postaje Čakovec.

– petak, 22. travnja u Osnovnoj školi Prelog u trajanju od jednog školskoj sata održat će se predstavljanje eko projekta Osnovne škole Prelog pod nazivom “Šišmiši”. Predstavljanje spomenutog eko projekta namijenjeno je učenicima od prvog do osmog razreda, a aktivnostima na poziv škole priključit će se policijski službenici Policijske postaje Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije