Preventivna aktivnost ‘Sigurni u prometu’ za učenike srednjih škola

Tijekom 12., 13. i 14. travnja policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s Autoklubom Čakovec i srednjim školama Međimurske županije, provodit će preventivnu aktivnost “Sigurni u prometu“.

Aktivnosti će se provoditi prema slijedećem rasporedu:

utorak, 12. travnja

– u 8 sati za učenike Gospodarske škole Čakovec,
– u 9 sati za učenike Gimnazije Josip Štolcer Slavenski Čakovec,
– u 10.50 sati za učenike Ekonomske škole Čakovec

srijedu, 13. travnja

– u 10 sati za učenike Srednje škole Prelog

u četvrtak, 14. travnja

– u 11.30 sati za učenike Tehničke škole Čakovec i Srednje škole Čakovec.

Preventivne aktivnosti obuhvaćaju predavanja o važnostima korištenja sigurnosnog pojasa, poštivanja dopuštenih brzina kretanja motornim vozilima, kao i štetnosti utjecaja alkohola te droga kod sudionika u prometu. Ispred Gospodarske škole učenici će uz pomoć simulatora prometnih nesreća moći “doživjeti” prometnu nesreće.

U ove aktivnosti uključit će se oko 1200 učenika završnih razreda međimurskih srednjih škola. Početkom 2009. godine u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova pokrenuli su pilot projekt “Prometna preventiva u srednjim školama” (uvođenje prometnog odgoja u srednje škole).

Jedan od ciljeva projekta je i izrada “Strategije prometne preventive u srednjim školama“, a što predstavlja temelj za uvođenje prometne kulture, kao obaveznog nastavnog programa u srednjoškolsko obrazovanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije