Dan ružičastih majica u OŠ Donji Kraljevec: nasilju smo rekli STOP IT!

U srijedu, 24. veljače 2016. u OŠ Donji Kraljevec svi smo bili jednaki. Obukli smo ružičaste majice te smo se okupili u školskoj dvorani kako bismo obilježili ovaj dan posvećen borbi protiv nasilja.

Kako učenici, tako i djelatnici škole, fotografirali su se u formaciji natpisa STOP IT!, kako bi svima poslali poruku da podržavamo borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Dan ružičastih majica ili Pink Shirt Day je akcija koju su inicirali učenici iz srednje škole u Kanadi kao reakciju na zlostavljanje. Ta je akcija imala veliki odjek i danas se obilježava diljem svijeta svake godine zadnje srijede u veljači. Ove smo se godine priključili i mi na način da smo u školu svi došli u majicama iste boje kako bismo simbolično prikazali da brinemo jedni za druge i ne odobravamo nasilje.

Osim fotografiranja, svi učenici su bili uključeni u pedagoške radionice u sklopu kojih su mogli naučiti o raznovrsnim temama povezanima uz nasilje. Ova nas je akcija osnažila u borbi protiv nasilja u svim oblicima i sredinama te nam vratila osmijeh na lice, a našu snažnu poruku šaljemo fotografijama koje svakako pogledajte!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije