OŠ Draškovec uspješna na LiDraNu: Dvije nominacije za državnu smotru

Školski list ‘Draško’ OŠ Draškovec na natjecanju najuspješnijih literarnih, novinarskih i scenskih radova LiDraNo 2016. odabran je kao jedan od najuspješnijih školskih listova Međimurske županije te je upućen na najvišu razinu natjecanja – državno natjecanje LiDraNo 2016.

List predstavlja učenica Andreja Matjačić, koja je već nekoliko godina uključena u novinarsku skupinu koja djeluje na razini izvannastavne aktivnosti u školi, a vodi ju učiteljica Ivana Beti. Osmašica Andreja odskočila je i svojim novinarskim radom “Amerikanci kodirali kajkavski” i pokupila još jednu sjajnu nominaciju za državnu razinu. Školski list predstavlja “ogledalo” naše škole.

U njemu se nižu naši uspjesi, rad i aktivnosti. Mali su novinari ove godine pripremili zaista velik broj vijesti, izvješća s natjecanja, reportaža, zanimljivih intervjua te je “Draško” narastao na 60 stranica velikog formata.

Županijsko je povjerenstvo u obrazloženju istaknulo da je “Draško” primjer kako treba izgledati časopis učenika. List je prepun zanimljivosti koje će vrlo rado pročitati ne samo osnovnoškolci nego i njihovi roditelji, ali i oni koji sa školom i školskim životom nemaju veze. Pohvalili su i grafičku čistoću te atraktivnost lista. U školski list uloženo je izuzetno puno truda stoga je ovaj uspjeh s radošću dočekan u školi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije