OŠ T. Goričanca Mala Subotica: LiDraNo – ponovljen prošlogodišnji uspjeh!

Još se svi sjećamo izvrsne intepretacije pjesme Ružice Jukić “Idi reči japi zbogom” u izvedbi Eme Rošanić s prošlogodišnjeg LiDraNa, a ove godine njezin uspjeh ponavlja Severina Lajtman.

Prvi dan ožujka učenici i mentori ljubitelji riječi i pisanog i usmenog izražavanja obilježili su svojim nastupom na Županijskoj smotri LiDraNo.

Smotra se održala u čakovečkom Centru za kulturu točno u podne, a prethodili su joj okrugli stolovi za samostalni literarni i samostalni novinarski rad, kojim se predstavila i učenica sedmog razreda Lana Lacković sa svojim radom “Sobočki fašjek” koji govori o tradicionalnoj subotičkoj povorci maškara.

U pojedinačnom scenskom nastupu i ove se godine predstavila sada učenica šestog razreda Severina Lajtman. Bogatija iskustvom s prethodnih nastupa, slobodno ćemo reći da je Severina briljirala na pozornici i njome vladala. Njezina snažna izvedba pjesme “Dotepenec” Ivice Jembriha u trajanju četiri minute držala je cijelu dvoranu u potpunoj pozornosti te je primila najveći pljesak. Da je nastup bio uspješan, potvrdu je dobila na okruglom stolu gdje je obznanjeno da je izborila izravni plasman na državnu smotru LiDraNa.

Čestitamo objema djevojkama, kao učenicama koje su sudjelovale na međuopćinskoj Smotri – Miji Vugrinec i Mileni Valadžija, kao i njihovim mentorima: Božidaru Vadlji (pojedinačni scenski nastup), Sanji Posavec (novinarski izraz) i Ljerki Jezernik (literarni izraz). Severini želimo ništa drugo nego jednako savršen nastup koji je malo nas uspjelo doživjeti, zbog čega smo iznimno sretni!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije