OŠ Podturen: Dani zmijoljubaca i spidermana

>> Dani zmijoljubaca i spidermana

U Osnovnoj školi Podturen održava se zanimljiva i neobična izložba egzotičnih životinja koje bivši učenik Škole, a danas mladi veterinarski tehničar Patrik Posavec iz Podturna uzgaja i njeguje kao kućne ljubimce. Pod nazivom manifestacije Dani zmijoljubaca i spidermana od utorka do petka mogli su se uz najavu razgledati vrlo atraktivni akvariji i terariji s ribama, zmijama, paucima, gušterima, kameleonima…

Neobični stanovnici izazvali su veliki interes, a uz njihovu nazočnost, prvog se dana s učenicima i roditeljima upriličilo otvaranje izložbe sa edukativnim predavanjima i kreativnim radionicama. Škola je u više navrata surađivala s Javnom ustanovom za zaštitu prirode – Međimurska priroda iz Križovca pa je tako i sada ugostila predavačicu Ivanu Rojko koja je na zabavan način približila i opisala posjetiteljima djelić bogatog životinjskog svijeta dalekih krajeva.

U organizaciji samog događaja sudjelovala je učiteljica prirode i biologije Sara Janković uz podršku ravnateljice Škole Marijane Cerovec te suradnica Terne Radovan, Martine Jalšovec i Ondine Meznarić. Ravnateljica je prigodnom zahvalnicom darivala bivšeg učenika za uloženi trud, a svi nazočni su svojim primjerom pokazali da se egzotičnih životinja ne treba bojati već se prema njima treba ponašati kao i prema drugim životinjama i kućnim ljubimcima. Nakon predavanja organiziran je kviz znanja za starije učenike i egzotični ‘foto session’ za sve zainteresirane.

U kreativnim radionicama djeca su imala mogućnost od papira, plastelina, žica, kartona i boja izrađivati egzotične životinje i paukove mreže, crtati tetovaže, a jedan terarij su samostalno izradili za mladu tarantulu. Na ovoj manifestaciji moglo se prikupiti mnogo novih, veselih i pozitivnih dojmova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije