FOTO: Međuopćinska smotra LiDraNo u Goričanu

>> FOTO: Međuopćinska smotra LiDraNo u Goričanu

Osnovna škola Goričan ove je godine bila domaćin Međuopćinske smotre LiDraNo 2016. za donje Međimurje. U centar Goričan prijavilo se 15 osnovnih škola u literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom stvaralaštvu, 91 učenik i 29 mentora. Sve sudionike smotre okupila je riječ – riječ koju volimo i koja nas voli; riječ kojom se igramo, koju darivamo.

Međuopćinska smotra LiDraNo u centru Goričan održana je 9. veljače 2016. u Domu kulture Goričan. Prije početka smotre svi sudionici i posjetitelji mogli su pogledati izložbu literarnih i novinarskih radova učenika koji su pozvani na Međuopćinsku smotru. Radovi su se nalazili pod zaporkama kako bi se postigla objektivnost prosuđivanja za Županijsku smotru.

Povjerenstvo za dramsko-scenski izraz činili su Romano Bogdan, predsjednik povjerenstva, i članovi povjerenstva – Dejan Buvač i Tanja Novak. Literarnom izrazu posvetilo se povjerenstvo u sljedećem sastavu: Sanja Prošev, predsjednica povjerenstva, i članovi povjerenstva – Ivan Pranjić te Kristina Sisek. Povjerenstvo za novinarski izraz činili su Vedrana Močnik, predsjednica povjerenstva, i članovi povjerenstva – Dejan Zrna i Danijela Bratić-Herceg.

Od radova pristiglih u oba centra, Goričan i Mursko Središće, međuopćinska su povjerenstva odabrala 20 najuspješnijih literarnih radova, 14 samostalnih novinarskih radova i 8 radijskih emisija.

Na početku Međuopćinske smotre, OŠ Goričan predstavila se kratkim programom u kojem je sudjelovao zbor OŠ Goričan i učenica Lara Jakšić. Riječi pozdrava svima okupljenima uputio je ravnatelj OŠ Goričan Zlatko Varošanec, a zatim se prigodnim riječima nazočnima obratio Branko Sušec, pročelnik Ureda za društvene djelatnosti.

Mario Moharić, načelnik Općine Goričan, pozdravio je sve sudionike smotre i otvorio Međuopćinsku smotru. Svim lidranovcima i prijateljima LiDraNa obratila se i predsjednica Međuopćinske smotre Snježana Granatir koja je sudionike upoznala sa statistikom LiDraNa i svima uputila nekoliko poticajnih riječi.

U nastavku programa nastupilo je 6 dramskih družina i 16 pojedinačnih scenskih nastupa. Posjetitelji su mogli uživati u vrlo ekspresivnim izvedbama malih glumaca i recitatora. Cjelokupni program vodile su učenice 5. r. Monika Kos i Iva Mesarić. Na samom kraju programa nastupila je dramska družina učenika sedmih razreda OŠ Goričan s izvedbom dramsko-scenske igre Matilda, autora Roalda Dahla pod vodstvom mentorice Snježane Granatir.

Nakon smotre u prostorijama OŠ Goričan održani su okrugli stolovi za sve izraze na kojima su sudjelovali pozvani učenici i njihovi mentori. Učenici su od članova prosudbenih povjerenstava mogli čuti mnoge pohvale, ali i dobronamjerne i poticajne kritike.

Mnogi sudionici smotre pohvalili su cjelokupnu organizaciju LiDraNa u OŠ Goričan. Svi su se djelatnici svojim znanjem i dobrom voljom uključili u organizaciju LiDraNa nastojeći da svim sudionicima i gostima bude što ugodnije i da s ove smotre ponesu lijepe dojmove i uspomene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije