FOTO: U Tehničkoj školi natječu se informatičari srednjih škola

>> FOTO: U Tehničkoj školi natječu se informatičari srednjih škola

Danas od 9 sati u čakovečkoj Tehničkoj školi, koja je domaćin, započeo je INFOKUP 2016. Natjecanje je to najdarovitijih informatičara međimurskih srednjih škola, izuzev Srednje škole Čakovec i Srednje škole Prelog, na kojem svoja znanja iz informatike i programiranja provjera 38 natjecatelja. To su informatičari koji su postigli najbolje rezultate na školskim natjecanjima.

Tri su kategorije u kojima informatičar iskazuju svoje znanje, Osnove informatike, Algoritmi te Smotri radova razvoj softvera i poduzetništvo (svega jedan natjecatelj). Natjecanje će potrajati do 17 sati, a prvi neslužbeni rezultati moći će se već provjeriti već prije 14 sati na www.infokup.hr u kategoriji rezultati.

Predsjednica Povjerenstva za natjecanje je mr.sc Kristinka Blažeka, prof. računalstva u Tehničkoj školi Čakovec. Ravnatelj škole Dražen Blažeka, dipl. ing. , je s ponosom kazao kako njihova škola već 27. puta otvara vrata ovakvom natjecanju i da mu je želja da s njega što veći broj natjecatelja izbori plasman za daljnje natjecanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije