Međuopćinska smotra LiDraNo u Murskom Središću

LiDraNo je smotra učeničkog stvaralaštva koja se svake godine održava u organizaciji MZOS i Agencije za odgoj i obrazovanje, a provodi se na razini općina, gradova, županije, kao i na državnoj razini. Program obuhvaća literarno stvaralaštvo učenika osnovnih i srednjih škola, novinarsko stvaralaštvo, dramsko-scensko stvaralaštvo radijsko, filmsko i video stvaralaštvo, kao i stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima.

Međuopćinska smotra LiDraNo za Međimurje ove je godine organizirana u dva centra. Za Gornje Međimurje u OŠ Mursko Središće (8. veljače), a za Donje Međimurje u OŠ Goričan (9. veljače). Na samom početku smotre u OŠ Mursko Središće, nakon programa dobrodošlice, učenike, mentore i sve goste najprije je pozdravio u ime škole domaćina Elvis Šarić, ravnatelj škole, a potom i gradonačelnik grada Murskog Središća Dražen Srpak.

Dobrodošlicu svima koji stvaralačkom snagom kreću prema zvjezdanom nebu poželjela je Srebrenka Puklavec Trstenjak, predsjednica međuopćinske smotre Lidrano za Gornje Međimurje, te pozdravila prisutno povjerenstvo za novinarski izraz (Vedrana Močnik – predsjednica, Dejan Zrna i Danjela Bratić-Herceg – članovi), povjerenstvo za literarni izraz (Sanja Prošev – predsjednica, Ivan Pranjić i Martina Kristina Sisek – članovi ) te povjerenstvo za scenski izraz ( Dejan Buvač – predsjednik i Tanja Novak – član). Draž Lidrana je to što nije naglasak na natjecateljskoj formi nego upravo na radosti u izvođenju i sudjelovanju.

Cilj smotre nije pobjeda nego kreativan rad sam po sebi. Nakon sastanka međuopćinskih i županijskih povjerenstava za literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo učenika osnovnih škola Međimurske županije povjerenstva su izvijestila o prijavljenim dramsko-scenskim, literarnim i samostalnim novinarskim radovima te napravila odabir dramsko-scenskih, literarnih i novinarskih radova za međuopćinsku razinu.

Povjerenstvo za dramsko-scenski izraz napravilo je redoslijed izvođenja pojedinačnih i skupnih dramsko-scenskih nastupa u centrima Goričan i Mursko Središće.

Povjerenstvo za literarni izraz odabralo je za međuopćinsku razinu 20 literarnih radova, a Povjerenstvo za novinarski izraz 14 samostalnih novinarskih radova i 8 radijskih emisija. Literarni i samostalni novinarski radovi prosuđivani su pod zaporkama te će se mentori i škole znati tek na Županijskoj smotri. Radovi pozvani na međuopćinsku smotru, bez obzira iz kojeg su centra pristigli, bili su izloženi pod zaporkama u međuopćinskim centrima Goričan i Mursko Središće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije