30 uspješnih godina čakovečkog frizerskog salona Nada

>> 30 uspješnih godina najstarijeg čakovečkog frizerskog salona Nada

Frizerski salon Nada u Čakovcu ovih je dana proslavio trideset godina uspješnog rada i postojanja. Riječ je o salonu u kojem, osim za vašu kosu brinu i za oblikovanje i bojanje obrva, a ujedno su i zastupnik za pet hrvatskih županija tvrtke Kemon, koja već više od 50 godina stvara, proizvodi i prodaje proizvode, pruža obrazovanje i kreira svijet frizura isključivo za tržište profesionalnoga frizerstva.

Vlasnik salona Danijel Mutvar ističe kako je frizerski salon Nada već trideset godina na istom mjestu i istoj adresi.

Salon je 1985. godine otvorila njegova majka Nada, koja je u ono vrijeme bila jedna od najpoznatijih i najboljih frizera na području tadašnje države, a 1987. i 1988. osvojila je naslov frizerskog viceprvaka Europe na natjecanjima koja su se održavala u Parizu. O tomu koliko je salon bio uspješan i poznat govori činjenica da su u Čakovec tih godina na frizuru i šišanje dolazili Oliver Dragojević, Vlatka Pokos, Ivo Amulić i mnoge druge poznate face sa estrade.

Zanimljivo je da je 1990. godine nakon Nadine prerane smrti salon preuzeo tada maloljetni Danijel, koji je polazio osmi razred osnovne škole, i imao svoje radnike. Prema zakonu u tadašnjem sistemu, morao je biti automatski i zaposlenik tako da, kako danas kaže, već ima iza sebe 25 godina radnog staža.

– Moram priznati da je bilo teško, ali to je bilo jedino rješenje, smatra Danijel. Naime, s obzirom na to da nemam braće i sestara, mogao sam birati, ili tako, ili zatvoriti salon. Danas smatram da je ta odluka da kao maloljetni zadržim salon bila u potpunosti ispravna. Nakon završene osnovne, upisao sam srednju frizersku u Varaždinu, i dan po dan prošlo je već 25 godina.

Mnogi smatraju da je dobra frizura često ulaznica u svijet uspjeha, kako privatno tako i poslovno. Ona otkriva sve adute, prikriva nedostatke, a samim time utječe na bolje raspoloženje i samopouzdanje. Tako i o frizerskom salonu Nada najbolje govori njegov dizajn, koji je suvremen i minimalistički pri čemu su se pokušali odmaknuti od stereotipa u kojem se frizerski saloni doživljavaju kao mjesta koja pružaju jednokratnu uslugu, tamo se vodi cjelokupna brigu o frizuri, kako dugogodišnjih, tako i novih klijenata oslanjajući se na više od 30 godina iskustva.

Frizerski salon Nada nudi šišanje, bojanje kose, tretmane protiv ispadanja kose i kao što smo već spomenuli, tamo brinu i za oblikovanje i bojanje obrva. Svojim iskustvom i kreativnošću svakom posjetitelju pružamo maksimalnu uslugu, – kaže Danijel.

Naime, frizure se kao i moda stalno mijenjaju, tako da danas možemo reći da je trend, kod recimo muških frizura, ono što se ‘nosilo’ dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća, sve se vrti u krug, ali se tim starim stilovima dodaje jedan novi, moderni štih. Kod ženskih frizura je slično, a ono što je u posljednje vrijeme zanimljivo je buđenje eko svijesti, odnosno mnogo žena se danas okreće bio-ekološkoim bojama i ostalim bio preparatima.

I nakon trideset godina rada frizerski salon Nada tako je mjesto gdje se uz pristupačne cijene, kvalitetnim radom i proizvodima te svakodnevnom edukacijom nastoji udovoljiti željama klijenata.

Najstariji čakovečki frizerski salon pravo je mjesto za sve one koji su u potrazi za novom frizurom, stručnim savjetom, dobrim tretmanom kose, ali i za one koje zanimaju najnoviji frizerski trendovi. Posjetiti ih možete na stalnoj adresi, Ivana Mažuranića 2, Čakovec.

Najnovije