Neretvanske mandarine stižu u Međimurje!

Mandarine u organizaciji Finoteke dolaze u Međimurje! Napokon smo se dočekali.

Ako želite mandarine koje nisu bile u komorama za umjetno dozrijevanje, koje nisu prošle postupak silikonizacije i tretiranja fungicidima nakon otkupa, ako želite prave domaće neretvanske mandarine koje su daleko kvalitetnije i zdravije od većine onih koje vam se trenutno nude na tržištu, ne morate više čekati u nepreglednim redovima kao prošle godine.

Naručiti ih na svoju adresu možete putem emaila: info@finoteka.com ili jednostavno nazovite u Finoteku između 8 i 15 h na 040 821 501. Požurite, količine su ograničene.

Svaki kupac može zatražiti na uvid rezultate analize kojom proizvođač dokazuje da mandarine nisu prskane te da se može iskoristiti i kora! Pakiranja su po 10 kg, cijena je 7 kn/kg, dostava na vašu adresu besplatna, količine vrlo ograničene (reagirajte što prije s narudžbom), prodaja isključivo putem dostave na vašu adresu! Mandarine ovaj put doslovno dolaze k vama!

Okus mandarina

Rane sorte koje se beru sada na početku sezone nikada nisu toliko slatke kao kasne sorte pa se neki kupci koji mandarine kupe u ovom periodu godine (bilo koje sezone) malo iznenade ako očekuju onu potpunu slatkoću koja postoji kod kasnih sorti. Da budemo jasni, mandarine su slatke, ali nisu sami šećer. Prošle smo godine imali priliku probati mandarine koje su dolazile kamionima i bile su u pravilu zaista slatke, pune šećera, ali to nije bilo na početku sezone već mnogo kasnije kada su se brale isključivo kasne sorte.

Ove godine je urod mandarina drastično manji nego prošle godine, a kasne sorte su zbog bure praktički potpuno propale (propale su u fazi cvjetanja, kao i limuni). Zato će ova sezona mandarina trajati mnogo kraće od prošle sezone, bit će vrlo malo kasnih sorti i većina kupaca koji će čekati kasne sorte neće dobiti mandarine.

Boja mandarina

Boja mandarina ranih sorti nije žuta nego ide prema narančastoj, tek kasnije dolaze na red sorte koje su žute kad su zrele. Također, bitno je znati, što su nam svi proizvođači redom potvrdili, da je rana mandarina potpuno zrela i kad još nije potpuno narančasta. To ćete si najlakše potvrditi ako kušate jednu narančastu i jednu zelenkasto-narančastu mandarinu jer ćete ustanoviti da obje imaju isti okus. Ova koja nije potpuno narančasta može postati potpuno narančasta ako se ostavi još duže na stablu, ali neće biti ništa slađa.

Cijena mandarina

U cijenu je uračunata dostava. Nakon branja se odvajaju loše od dobrih i samo dobre se pakiraju. Ove mandarine su neusporedivo kvalitetnije od onih koje su trenutno dostupne. U Finotekinoj priči nema komora za umjetno dozrijevanje, nema silikonizacije i tretiranja fungicidima nakon otkupa. Ove sezone na tržištu nedostaje kvalitetne mandarine, a Finoteka se sa svojim partnerima opredjelila za kvalitetu.

Naručiti ih na svoju adresu možete putem emaila: info@finoteka.com ili jednostavno nazovite u Finoteku između 8 i 15 h na 040 821 501. Požurite, količine su ograničene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije