Jeste li primjetili koliko su vaše ruke stare?

Iako je starenje normalan dio života, to ne znači da moramo izgledati staro. Nažalost, prvi znakovi starenja vidljivi su odmah na našoj koži. Najviše se promjene primjenćuju na koži lica, vrata, dekoltea i ruku. Starenjem gubimo kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu, tri najvažnije komponente zdrave i mladenačke kože. No, ima rješenja.

Kako ruke stare?

Na starenje ruku utječu i unutarnji (intrizični) i vanjski (ekstrinzični) faktori.

Unutarnji faktori dovode do gubitka elastičnosti dermisa kože i atrofije potkožnog masnog tkiva zbog čega vene, tetive i koštane strukture postane sve više vidljive. Kada pričamo o vanjskim faktorima koji utječu vanjski izgled ruku, onda je to svakako sunce koje dovodi do stvaranja pjega, solarnih lentiginoza i hiperpigmentacija, zatim pušenje koje dovodi do oštećenja kože zbog gubitka vlažnosti i povećane koncentracije slobodnih radikala te različite kemikalije s kojima Vaše ruke dolaze u doticaj tokom života.

Sve to utječe na izgled ruku zbog čega one izgledaju pigmentirane, suhe i ispucale. Koža ruku postane tanka i opuštena sa strukturama ispod kože koje lako prominiraju

Zbog toga, prateći trendove u estetskoj medicini, klijenti sve više traže tretmane rejuvenacije ruku, shvaćajući da pored lica i vrata, ruke su najvidljiviji dio tijela.

Sa dermalnim filerima možete u vrlo kratkom vremenu i bezbolno povratiti volumen Vašim rukama te ih pripremiti za oštru zimu tako da ih pomoću filera i hidratizirate.

Dermalni fileri:
-hidratiziraju i hrane kožu Vaših ruku
-daju im punoću i volumen
-poboljšavaju elastičnost kože ruku
-smanjuju vidljive nabore i bore
-smanjuju vidljivost nabreklih vena i ostalih prominentnih struktura ispod kože

Kako se aplicira hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina koja se nalazi u dermalnim filerima može se aplicirati na nekoliko načina. Možemo ju injicirati kap po kap, zatim kao jedan veliki bolus ili možemo koristiti kanile koje nam omogućavaju još sigurniji rad. Nakon što smo ubrizgali hijaluronsku kiselinu važno je dobro izmasirati ruku kako bi dobili ujednačen i zaglađen izgled ruku. Ono što je najvažnije, rezultati su brzi i ODMAH VIDLJIVI! Vaše ruke izgledaju mlađe a vene i ostale strukture postaju nevidljive…

U borbi protiv starenja ruku potrebno je ipak malo više od same kreme…….

Piše: dr. Irijana Rajković, dr.med.
Voditeljica Centra za estetsku medicinu Medikol
www.medikol-ustanova.hr

Zagreb, Dragutina Mandla 7
Kontakt:
Tel: +385 (1) 6397 333
Email: estetikazagreb@medikol.hr

Čakovec, Ulica Franca Prešerna 13
Kontakt:
Tel: +385 (40) 638 520
Email: estetikacakovec@medikol.hr

Najnovije