Alpro Šardi AluFusion – jedinstven spoj

Dva materijala: aluminij i PVC. Svaki pojedinačno ima svoje jače strane, a kad ih ujedinimo dobijemo jedinstven spoj: AluFusion. Kombinacija superiorne toplinske i zvučne zaštite te ekonomičnosti PVC-a s decentnom estetikom i stabilnošću aluminija.

Ideja o kombiniranju pozitivnih svojstava PVC-a (superiorna izolacijska svojstva, ekonomičnost) i aluminija (unutarnja čvrstoća, stabilnost, proširene mogućnosti korištenja boja) nije nova. Međutim, tek je novim svjetskim patentima AluClip® i AluFusion® ideja dovedena do savršenstva. Korištenjem tupog spoja izduživanje i skupljanje profila je omogućeno i uzdužno kontrolirano, i u potpunosti je izbjegnut tzv. bimetal efekt. Ova nova tehnologija sada omogućava prozore u boji ekstremno velikih dimenzija (do visine kata), pri čemu aluminij s vanjske strane preuzima statiku i omogućava neusporedivo veću stabilnost nego kod običnog PVC prozora.

Aluminijski profil preuzima statičke funkcije tako da je čelično ojačanja potrebno samo u posebnim slučajevima, što poboljšava i onako neobičnu dobru toplinsku zaštitu – postignute su standardne vrijednosti predviđene za niskoenergetske objekte, a uz odgovarajuće ostakljenje ovaj sustav je certificiran i za pasivne kuće. AluFusion postavlja nove kriterije toplinske izolacije u vremenima povećane svijesti o potrebi energetske učinkovitosti.



AluFusion® je odlično rješenje za sve građevinske projekte od kojih tražite lijepu optiku i stabilnost aluminijskog profila, ali i superiorne vrijednosti toplinske i zvučne izolacije PVC-a koje sam aluminij ne može postići. Zahvaljujući izuzetnoj statici, AluFusion predstavlja idealan proizvod za velike površine prozora (do 3,5m visine). Jedinstven spoj ova dva materijala donosi višestruku uštedu u svim fazama, od nabave materijala i izrade do energetske potrošnje – krajnje aktualnog problema učinkovitosti kojim ćemo se zasigurno i u budućnosti sve više baviti.



KÖMMERLING je bio globalni predvodnik u osmišljavanju spojeva različitih materijala bez naprezanja, pa je, kao dugogodišnji Kommerlingov partner, tvrtka Alpro Šardi među pionirima primjene ovih sustava u Hrvatskoj. Trenutno Alpro Šardi u svojoj ponudi ima sve fuzijske sustave iz Kommerling proizvodnog programa, i to u svim ugradbenim dubinama kao i osnovni PVC profili. Posebnu novost na tržištu predstavlja inovativni AddOn sustav spojnog krila, iznimno atraktivnog izgleda i poboljšanih izolacijskih svojstava, koji arhitektima i kućevlasnicima pruža neke sasvim nove estetske i energetske perspektive po izuzetno prihvatljivoj cijeni.

Dakako, alu-pvc sustavi primjenjivi su i na široku ponudu Alpro Šardi programa ulaznih vrata i kliznih stijena, a potpuno je kompatibilan i sa sustavima zaštite od sunca.

AluFusion® je patentiran, zaštićen sustav (europski patent EP 1 877 640 B1) i nositelj niza međunarodnih i hrvatskih priznanja – između ostalog, ugledne austrijske ekološke nagrade DaphneSpirit of Environment za napore u očuvanju okoliša i energetsku učinkovitost (AluFusion je prvi prozorski sustav uopće koji je u 25 godina dodjeljivanja dobio ovo priznanje) i zlatne medalje za kvalitetu na međunarodnom sajmu graditeljstva u Zagrebu.


U graditeljstvu budućnosti odabir vrata i prozora će, kao i danas, igrati jako važnu ulogu. Nema suprotnosti između estetike i štedljivosti. Izborom Alpro Šardi AluFusion sustava donijeli ste trajnu odluku bez nepotrebnih kompromisa.

Više o ovom jedinstvenom proizvodu pogledajte na stranicama tvrtke Alpro Šardi, kao i na sljedećim adresama:

Alpro Šardi PVC prozori i vrata
Alpro Šardi System 76
AluFusion: jedinstven spoj
Sustavi za niskoenergetsku i pasivnu gradnju
Netko mora biti prvi


Vezani članci:

Alpro Šardi: priča o kvaliteti i uspjehu
Prozori i vrata za graditeljstvo sutrašnjice

Najnovije