Savjeti iz Grame: Ukrasne ribice i njihov okoliš

U akvariju u pravilu živi nekoliko vrsta riba zajedno. No, kod postavljanja akvarija valja voditi računa o uvjetima u kojima pojedina vrsta živi u prirodnom okruženju.


Akvarij s jednom vrstom riba

Prije nego naselite akvarij samo jednom vrstom riba, posavjetujte se s našim trgovcima u pogledu okolnosti da li vrsta za koju ste se odlučili može živjeti sama u akvariju.

Akvarij s dvije vrste riba

Kada se odlučite da ćete imati akvarij s dvije vrste riba, prethodno provjerite da li te vrste mogu živjeti skupa. Takav akvarij ima prednosti pred drugim vrstama akvarija jer se njime može postići dobra usklađenost riba, biljaka i ukrasa. Nećemo imati problema ni s vodom, jer ona odgovara svim ribama.

Akvarij s više vrsta riba

Na jednom ćete mjestu imati ribe i biljke s različitih staništa u prirodi. No, prije nego počnete s uređenjem akvarija svakako provjerite da li ribe koje ste namjeravali staviti mogu živjeti zajedno (problem s ratobornim ribama!). Uz navedeno, važno je imati na umu i činjenicu da ribe ne žive na istim dubinama: neke žive na dnu, neke plivaju uz površinu itd. Isto tako, važno je pravilno odrediti veličinu akvarija (pravilo = 1 l vode na 1 cm odrasle ribe!). Većina riba u prirodi živi u jatu. Ukoliko ste se odlučili za nekoliko riba, treba računati da bi u akvarij trebalo naseliti 6-8 primjeraka iste vrste.

Za početak, ukoliko s akvarijem nemate puno iskustva, predlažemo da nabavite živorodne zubošarane (Platy, Guppy, Švert). To su miroljubive ribe koje su stalno u pokretu, a obično prebivaju u gornjem dijelu akvarija.

U Gra-mi možete nabaviti, osim živih ribica, akvarije, cjelokupnu opremu za uređenje akvarija, sredstva za održavanje kvalitete vode kao i svu hranu za ribice.


Građevinski i vrtni centar GRAMA

Zrinsko – Frankopanska 15
40000 Čakovec, Hrvatska

RADNO VRIJEME:

PON – PET: od 07:00 do 19:00 sati
SUBOTA: od 07:00  do 18:00 sati
Vrijedi od 1.10.2013. do 31.3.2014.

www.grama.com.hr

Obratite im se i putem email forme na njihovoj web stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije