Vijesti / Promo
Promo
OLAKŠAJMO ŽIVOT OSOBAMA S INVALIDITETOM II Održana edukacija „Pružanje usluge osobne asistencije u uvjetima Covida“

EDUKACIJA

OLAKŠAJMO ŽIVOT OSOBAMA S INVALIDITETOM II Održana edukacija „Pružanje usluge osobne asistencije u uvjetima Covida“

Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije održala je dana 6. listopada 2021., u prostorima Restorana „PREPELICA“ U Otoku edukaciju za osobne asistente, korisnike usluge osobne asistencije i članove njihovih obitelji.

Edukacija je održana u sklopu projekta “Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III.

Radi se o projektu u suradnji s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.934.778,00 kuna, a trajanje provedbe je do 2023. godine. Ciljeve i samo provođenje projekta okupljenima je predstavio koordinator projekta Milan Logožar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Edukaciju je provodila Lea Jurković, socijalna radnica s dugogodišnjem iskustvu u radu s osobama s invaliditetom. Tema edukacije  za osobne asistente i korisnike usluge osobne asistencije i njihove obitelji bila je pružanje usluge osobne asistencije u uvjetima Covida.

Edukacija je održana u dva dijela.  Prvi dio održan ja za osobne asistente koji su razmjenjivali iskustva kako su se snalazili u specifičnim uvjetima, na koji način su provodili uslugu asistencije u uvjetima COVIDA. Drugi dio edukacije održao se  za korisnike osobne asistencije i članove njihovih  obitelji. Korisnici osobne asistencije iznosili su svoja iskustva u uvjetima Covida, koliko im je značila pomoć osobnog asistenta u tim specifičnim uvjetima.                                                                                                             

 

Najnovije

Reci što misliš!