europski projekt

Edukacija za osobne asistente i korisnike usluge osobne asistencije

Edukacija je bila od iznimne važnosti za obje skupine sudionika te su zahvaljujući njoj sudionici razmijenili svoja iskustva...

U sklopu projekta ”Za bolji život IV” financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III, dana 8. listopada održana je edukacija za osobne asistente i korisnike usluge osobne asistencije. Edukaciju je provodila Lea Jurković, socijalna radnica. 

Korisnici usluge osobne asistencije su osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osobe s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima. Okolnosti u kojima se nalazimo a uzrokovane korona virusom izazovne su za sve nas, a posebno za osobe s invaliditetom. Tako je tema edukacije bila kako se osobne asistentice i korisnici usluge osobne asistencije nose s novo nastalom situacijom i okolnostima.

Edukacija je bila podijeljena na dva dijela. U prvom dijelu edukacije sudjelovale su osobne asistentice, dok su u drugom dijelu edukacije uz njih sudjelovali korisnici osobne asistencije zajedno s članovima obitelji. Edukatorica je kroz razgovor s osobnim asistenticama mogla saznati na koji su se način prilagodile novoj situaciji te  kako je to utjecalo na odnos između njih i samih korisnika.

U nastavku edukacije svoja iskustva podijelili su sami korisnici i njihove obitelji koje su njim najveća podrška u ovim teškim vremenima. Edukacija je bila od iznimne važnosti za obje skupine sudionika te su zahvaljujući njoj sudionici razmijenili svoja iskustva i naučili nove tehnike i alate kako bi lakše se suočili s ovim izazovnim vremenima i samim izazovima u pružanju i primanje usluge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije