Studio žerjav

Malac Genijalac hit je jeseni u Čakovcu!

Izvrstan i revolucionaran program mentalne aritmetike Malac Genijalac od ove će se jeseni provoditi i u Čakovcu, a vlasnik licence je renomirana međimurska obrazovna ustanova Studio Žerjav. Malac Genijalac namijenjen je djeci od 3 – 12 godina

Za mlađu djecu od 3 do 5 godina koristi se Numicon, izvrstan program koji su razvili stručnjaci sa Sveučilišta Oxford, a 2015. godine je proglašen najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom. Numicon pokriva cjelokupno područje brojeva, osnovnih računskih operacija i različitih matematičkih obrazaca.

Nastava Hikari mentalne aritetike (4 – 12 godina) se održava u grupama do 12 djece vikendom, po tri školska, a kroz tjedan je i individualan rad, ovisno o potrebama, mogućnostima ili afinitetima djece.

Glavni alat mentalne aritmetike je abakus, djeca računajući brojeve koriste dvije ruke, a samim time se koriste obje hemisfere mozga pri čemu je kapacitet iskorištenosti mozga mnogo veći.

Već nakon par mjeseci pohađanja škole djeca mentalno vizualiziraju abakus u svojoj glavi i tako mentalno računaju velike brojeve u samo nekoliko sekundi uz istovremenu primjenu VAK metode tj. korištenja vizualnih, auditivnih i kinestetičkih podražaja. Sve to donosi odlične rezultate, jer je više osjetila uključeno.
Ova tehnika dolazi iz Japana, gdje je integrirana u redovnu nastavu. Abakus koji koristimo prilikom računanja u Japanu se zove Soroban, a koristi se već stoljećima, dio je Japanske tradicije, a zasigurno i jedan od razloga što se Japanci tako visoko pozicioniraju na svjetskoj sceni u svakom području.
U dvije godine, sve što nauče, djeci ostaje za cijeli život: poboljšanje pažnje, koncentracije, inteligencije, pamćenja, fotografskog pamćenja, vizualizacije, a osim sposobnosti brzog računanja, ove vještine im pomažu u svim predmetima u školi kao i u svakodnevnom životu.
S djecom će raditi certificirane trenerice koje su profesorice matematike.

Svi zainteresirani mogu se javiti na besplatna testiranja ili ogledne radionice na broj 098 613 620 ili putem e-maila malacgenijalacCK@gmail.com . Nastava kreće 5. rujna.

Najnovije