UPISI TRAJU DO 30. RUJNA

UPISI U UMJETNIČKU ŠKOLU Predškolski i početnički glazbeni programi te programi klasičnog baleta

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić poziva vas na upis u predškolski i početnički glazbeni program te program klasičnog baleta. Prijave traju do 30. rujna 2022.

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić škola je dugovječne tradicije u stvaranju glazbenika, izvođača te glazbenih i plesnih pedagoga. Danas djeluje na pet lokacija i to u Čakovcu (2 lokacije), Prelogu, Murskom Središću i Donjem Kraljevcu. Nude mogućnost pohađanja različitih programa Osnovnu glazbenu školu, Osnovnu školu klasičnog baleta, Predškolske i početničke glazbene i baletne programe te razne umjetničke radionice.

Predškolski i početnički glazbeni programi imaju veliku važnost zbog dokazanog utjecaja glazbe na emocionalni, socijalni, kognitivni i psihomotorni razvoj djeteta, te obuhvaćaju i razvijaju sve elemente potrebne i za uspješan nastavak glazbenog obrazovanja u redovnim programima glazbene škole. Pristup polaznicima se bazira na socijalizaciji ali i individualizaciji, te višestrukom razvoju, uz naglasak je na emotivno, intelektualno i psiho-socijalno senzibiliziranje putem glazbe. Osnovni ciljevi i zadaci programa su upoznavanje glazbene umjetnosti, razvijanje glazbenog sluha i pamćenja, osjećaja za ritam, tonsku visinu, agogiku, zvukovne boje, smisla za lijepo, interesa i ljubavi prema glazbi, emocionalnog doživljaja glazbe, glasovnih mogućnosti, stvaralačkih sposobnosti, poticanje aktivnosti, višestruko kreativno izražavanje i vokalno-instrumentalno muziciranje. Predškolski i početnički glazbeni programi obuhvaćaju djecu u rasponu od 5-9 godina, organizirani su u 3 stupnja i u manjim skupinama, a održavaju se u Čakovcu, Murskom Središću, Prelogu i Donjem Kraljevcu.

Predškolski i početnički programi klasičnog baleta pružaju mogućnost svim zainteresiranim polaznicima uvod u plesnu umjetnost, obrazovanje u kulturi te stjecanje navike bavljenja aktivnošću od malih nogu. Dodatno, balet kao posebna disciplina, iznimno pozitivno utječe na pravilno držanje, razvoj izduženih, vretenastih mišića, samosvjesnost o vlastitom tijelu, te potiče razvoj koordinacije tijela i koncentracije, što se pokazalo višestruko pozitivnim u djelovanju na razvoj djece u navedenim godinama života. Programi također uvelike djeluju ne samo na djecu zainteresiranu za budući upis u baletnu školu, nego i na cjelokupnu zajednicu kroz učenje u kulturi, plesu, glazbi i umjetnosti općenito. Klasični balet razvija dječji smisao za estetiku pokreta, koncentraciju, pamćenje, samodisciplinu i usredotočenost, te potiče međusobno uvažavanje i suradnju. Predškolski i početnički programi klasičnog baleta obuhvaćaju djecu u rasponu od 5-10 godina, organizirani su u 4 stupnja i u skupinama, a održavaju se u Čakovcu.

PRIJAVE TRAJU DO 30. RUJNA 2022.

http://www.umjetnicka-skola-miroslav-magdalenic.com.hr/djelatnosti/#title3

Za više informacija o Umjetničkoj školi iz koje je izašao velik broj glazbenih i plesnih pedagoga, izvođača, solista, članova ansambala i orkestara, a koji svoje umjetničke početke zahvaljuju upravo ovoj školi, posjetite njihovu internet stranicuFacebook stranicuYouTube kanal ili nazovite službene brojeve telefona 040/390-801 ili 040/390-802 radnim danom do 15 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije